22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Τα μεγάλα όπλα μπαίνουν στη μάχη! Η NVIDIA συμβάλλει με την ισχύ των συστημάτων της ενάντια στον κορονοϊό!

    Καθώς ο φονικός ιός COVID-19 εξαπλώνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, όλο και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του. Είτε μέσω δωρεάς χρηματικών ποσών, ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού υλικού, είτε μέσω τεχνογνωσίας, ο κόσμος της τεχνολογίας δεν στέκεται αμέτοχος μπροστά στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός. H NVIDIA, την οποία όλοι γνωρίζουμε ως την κορυφαία εταιρεία κατασκευής GPUs διάλεξε να τεθεί στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό δανείζοντας την ισχύ των υπολογιστικών συστημάτων της στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η ιατρική κοινότητα για την εύρεση εμβολίου ή αποτελεσματικής θεραπείας.

    Ενώνοντας τις δυνάμεις της με άλλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στο πλαίσιο του COVID-19 High Performance Computing Consortium, μίας «ένωσης» που επιχειρεί να ενοποιήσει την υπολογιστική ισχύ που υπάρχει στο κόσμο για να αντιμετωπιστεί ο COVID-19 όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, η NVIDIA προσφέρει τις ειδικές γνώσεις της πάνω στην AI, τη βιολογία και το computing optimization. Μάλιστα, η γνωστή εταιρεία «προσφέρει» το SaturnV, το δικό της super computer για να βοηθήσει ακόμη περισσότερο στις προσπάθειες των ερευνητών, οι οποίοι σκοπεύουν να επωφεληθούν από τα 400 petaflops καθαρής υπολογιστικής ισχύς που προσφέρει το Computing Consortium. Και αυτή βέβαια δεν είναι η μοναδική συνεισφορά της Nvidia, καθώς μέσα στον Summit της IBM (ο οποίος και αυτός με τη σειρά του χρησιμοποιείται από την επιστημονική κοινότητα με θαυμάσια αποτελέσματα) «κατοικούν» 27.000 GPUs της NVIDIA. Οι εκπρόσωποι της NVIDIA χαρακτηρίζουν τις προσπάθειες του Consortium, ως την κούρσα για την κατάκτηση της σελήνης την περίοδο του ψυχρού πολέμου και σίγουρα όλοι οι φορείς της τεχνολογίας τρέχουν αυτή τη στιγμή μαραθώνιο και 100άρι μαζί για να μπορέσουν να βρουν μια λύση και να βάλουν για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον φονικό ιό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles