20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    The Sandman: Έρχονται κι άλλοι χαρακτήρες από τα comics στη 2η season!

    Όλοι μας γνωρίζουμε τη σειρά The Sandman της streaming υπηρεσίας Netflix. Έχουμε γράψει σχετικά ουκ ολίγες φορές (ενδεικτικά, αν δεν έχετε δει τη σειρά μπορείτε να μάθετε τα βασικά εδώ και εδώ και αν δεν σας φτάνουν αυτά, ελάτε να σας τα πω εγώ με το Ν και με το Σ).

    Η σειρά, βασίζεται σε μια εξαιρετικά πετυχημένη σειρά από graphic novels τα οποία έγραψε ο Neil Gaiman στα τέλη της δεκαετίας του 80 (και ως τίτλος συνεχίζει να έχει εκδόσεις, με την τελευταία να είναι το The Sandman: Overture που ολοκληρώθηκε το 2015) και τα οποία δημοσιεύονταν αρχικά από την DC comics, και σε δεύτερη φάση από την Vertigo (αφού αγοράστηκε από την DC). Η αρχική σειρά αποτελείτο από 75 τεύχη, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι στο σύνολό του, το “The Sandman” απλώνεται σε πάνω από 3.000 σελίδες κειμένου. Η σειρά έτυχε τρομερής επιτυχίας και δημοφιλίας όταν εκδόθηκε και για τους fans των comics αποτελεί μια σειρά-σταθμό στο χώρο.

    Ήταν ένα από τα πρώτα graphic novels που εμφανίστηκαν στη λίστα με τα best sellers των New York Times (μόλις άλλοι 3 τίτλοι το έχον καταφέρει αυτό: Maus, Watchmen και The Dark Knight Returns) στη λίστα με τα καλύτερα βιβλία του Entertainment Weekly, ενώ ο διάσημος συγγραφέας και δημοσιογράφος Norman Mailer το είχε περιγράψει ως «κόμικ για διανοούμενους». Η επιρροή του ύφους και του περιεχομένου της σειράς είναι αδιαμφισβήτητη και έχει κερδίσει πολλαπλά βραβεία  όπως το World Fantasy Award το 1991, το Bram Stoker Award for Best Illustrated Narrative το 1999 ΚΑΙ το 2003, το βραβείο Angoulême International Comics Festival Prize για το σενάριό του την ίδια χρονιά και το 2016  το Hugo Award for Best Graphic Story που είναι ένα από τα πλέον διάσημα βραβεία στον τομέα της fantasy/ sci-fi λογοτεχνίας. Α, και να μην ξεχάσω, περισσότερα από 26 Eisner Awards, που είναι το πλέον διάσημο βραβείο της τέχνης των comic.

    Aaaaaanyway, η πλειοψηφία του κόσμου γνώρισε το Sandman μέσα από την εξαιρετικά επιτυχημενη σειρά του Netflix και από ότι φαίνεται, η επιτυχία αυτή εγγυάται ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε ωραία πράγματα να βλέπουμε καθώς η σειρά εγκρίθηκε για 2η σεζόν.

    Και εδώ είναι που ξεκινάει να γίνεται ενδιαφέρον το θέμα, καθώς όπως αναφέραμε, όλο το εργο του Neil Gaiman ξεπερνά τις 3000 σελίδες, άρα το ερώτημα είναι ποιες σελίδες θα καταλήξουμε να βλέπουμε και στην οθόνη μας; Αν και γενικά οι πληροφορίες είναι περιορισμένες, έχουν αρχίσει να επιβεβαιώνονται κάποια στοιχεία, ανάμεσα στα οποία είναι και κάποιοι από τους νεόυς χαρακτήρες που θα γνωρίσουμε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία του casting έχει ήδη ξεκινήσει για 4 νέους χαρακτήρες και τα ονόματα αυτών είναι…. Delirium, Destiny, Wanda (μην χαίρεστε, όχι εκείνη η Wanda που αγαπήσαμε στο Wandavision και το Multiverse of Madness) και Destruction.

    Delirium (ελληνιστί Παραλήρημα/ Ντελίριο….οι υποτιτλιστές θα περάσουν τέλεια) ονομάζεται το νεαρότερο μέλος της οικογένειας των Endless — η οικογένεια του Sandman που αποτελείται από ανθρωπομορφικές προσωποποιήσεις 7 «δυνάμεων» του σύμπαντος/ συμπαντικών σταθερών (ήδη έχουμε γνωρίσει την Death/ Θάνατο που την υποδύεται η Kirby Howell-Baptiste, την/τον Desire/ Επιθυμία που απεικονίζει θεαματικά ο/η Mason Alexander Park και την Despair/ Απελπισία που παίζει η Donna Preston.  Ο χαρακτήρας της περιγράφεται ως «παιδαριώδης, αστεία και ανώριμη, αν και κατά καιρούς μιλά λογικά». Ο χαρακτήρας του Destruction/ Καταστροφή είναι ο 4ος πιο ηλικιωμένος από τα αδέλφια και έχει επιλέξει να ζει στην απομόνωση (για όποιον “πιάνει” τις λεπτομέρειες, υπήρχε μια αναφορά στον πρώτο κύκλο όπου αναφερόταν ως “the prodigal”, κοινώς “o άσωτος”). O χαρακτήρας Destiny/ Πεπρωμένο είναι ο μεγαλύτερος αδελφός σε ηλικία (duuuuh) και είναι παντογνώστης (ξανά duuuuhhh). Ο χαρακτήρας της Wanda σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες περιγράφεται ως «μια υπάλληλος ασφαλείας σε μια ταξιδιωτική εταιρεία, που τα λέει χύμα και δεν κολλάει πουθενά».

    Η σειρά θα ξεκινήσει τα γυρίσματά της τον Ιούνιο του 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο, ενώ θα ξαναξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2024 για να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς. We can’t wait to see how this turns out…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles