17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Τι θέλεις να μάθεις για τα Windows Phone 8 Apollo;

    Απ’ ότι φαίνεται, η Microsoft ετοιμάζει εκπλήξεις αναφορικά με την μετεξέλιξη του Windows Phone λειτουργικού, τα Windows Phone 8 με το κωδικό όνομα Apollo.Το PocketNow αποκαλύπτει αυτές τις πληροφορίες για τα WP8, όπως τις είδε σε βίντεο που παρουσιάστηκε από τον Joe Belfiore, τον Windows Phone manager για τους συνεργάτες του στη Nokia.

    Hardware

    Σύμφωνα με τον Belfiore λοιπόν, τα Apollo θα μπορούν να υποστηρίξουν συσκευές με πολλαπλούς επεξεργαστές, 4 ξεχωριστές αναλύσεις (αν και δεν διευκρινίζει τον αριθμό των pixels) και αποθήκευση μέσω SDcard.

    Φυσικά και το NFC θα έχει θέση στα WP8 καθώς το λειτουργικό δεν είχε καμία επαφή με το σπορ αυτό μέχρι τώρα.

    Πλήρης ενσωμάτωση με τα Windows 8

    Τα WP8, δεν θα χρησιμοποιούν πια μόνο το ίδιο interface με τα Windows 8. Θα είναι υπάρχει πλήρης συνεργασία με το Desktop και tablet λειτουργικό. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Belfiore, θα χρησιμοποιεί  πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά των Windows 8 και έτσι θα επιτρέπει στους developers να «ξαναχρησιμοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του κώδικά τους» και για τα WP8 όταν θα προσαρμόζουν μία εφαρμογή από το desktop στο τηλέφωνο.

    Το Zune μάλλον θα καταργηθεί και ο συγχρονισμός των WP8 με Desktop και XBOX θα γίνεται μέσω δύο εφαρμογών. Τα πάντα θα ανεβαίνουν στο SkyDrive και ο Belfiore έδωσε το παράδειγμα πως, όταν κάποιος αγοράζει ένα καινούριο Windows Phone κινητό, όλη η μουσική του θα είναι διαθέσιμη στη νέα συσκευή, χωρίς να χρειάζεται να κάνει συγχρονισμό με PC.

    Εφαρμογές

    H Microsoft αναμένει να έχει συγκεντρώσει 100.000 εφαρμογές στο Marketplace μέχρι την κυκλοφορία των Windows Phone 8. Τα πιο σημαντικά νέα, όμως, φαίνεται να είναι πως προστίθεται η υποστήριξη native code που θα οδηγήσει σε πιο δυνατές και εύκολα προσαρμοζόμενες εφαρμογές, ακόμα κι εκείνες που είναι ήδη φτιαγμένες για τα άλλα λειτουργικά.

    Data

    Ο Belfiore λέει πως τα WP8 smartphones θα είναι πιο προσεκτικά στην διαχείριση και την οικονομία των δεδομένων που καταναλώνουν. Τα WP8 θα δίνουν προτεραιότητα στη σύνδεση με WiFi. Για να ενισχύσουν την ιδέα της οικονομίας στην κατανάλωση data, οι χάρτες Bing θα είναι εφοδιασμένοι με αναλυτική καταγραφεί των διαθέσιμων hot-spots στις περιοχές. Διατηρούμε μία επιφύλαξη για τις χώρες στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο…

    Σίγουρα η Microsoft δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε τα Windows Phone να εγκατασταθούν στην αγορά με σοβαρότητα πια και με ολοένα λιγότερες «παιδικές ασθένειες», καθώς τα Apollo, όπως λένε και οι παρατηρητές, θα είναι η «ενήλικη» μορφή του λειτουργικού Windows Phone.

    Αυτό που αναμένουμε είναι το πότε θα γίνει το release του νέου λειτουργικού, αλλά και πώς θα είναι η πρώτη συσκευή Nokia που θα το «φορέσει». Ας μην ξεχνάμε πως στο συγκεκριμένο λειτουργικό μιλάμε για υποστήριξη πολλών πυρήνων και η Nokia δεν έχει μπει ακόμα στον χορό ούτε καν των δύο…

    Πηγή: Pocketnow, Winsupersite

    Φώτο: Gizmodo

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles