17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    To Μ1-based iPad Pro «φυσάει» στο performance! Παραπάνω από 50% πιο γρήγορο από τον προκάτοχο του!

    To νέο iPad Pro, το οποίο στηρίζεται στο M1 chipset της Apple μοιραία συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η Apple επένδυσε στο να boostάρει πολλά από τα features του. Οι λάτρεις της τεχνολογίας βέβαια ήδη θα αναρωτιούνται για το ποια είναι η απόδοση του νέου chipset, καθώς καλά τα μεγάλα λόγια από την Apple, όμως στην πράξη θα πρέπει να φανεί κατά πόσο το νέο iPad Pro είναι κατά πολύ ισχυρότερο.

    Πράγματι, οι fans των Apple products μπορούν να αισθάνονται ότι η αγαπημένη τους εταιρεία δεν θέλησε να τους παραπλανήσει, καθώς σύμφωνα με τις ανεξάρτητες μετρήσεις που ανέβηκαν πρόσφατα στο Geekbench 5, το 5ης γενιάς 12.9 ιντσών iPad Pro είναι όντως 50% πιο γρήγορο από τον προκάτοχο του. Συγκεκριμένα, το iPad Pro αγγίζει single-core και multi-core performance με score στους 1718 και 7284 points αντίστοιχα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το M1 MacBook Air κινείται σχεδόν στα ίδια score (1701 και 7378). Σε σύγκριση με το 4ης γενιάς 12.9 ιντσών iPad Pro, το οποίο στηρίζεται στο A12Z Bionic chipset, το Μ1-based iPad Pro μοιάζει να είναι η μέρα με τη νύχτα, καθώς το single-core score του ήταν στoυς 1.121 πόντους και το multi-core στους 4656. Ενδεικτικό είναι ότι το νέο tablet της εταιρείας με έδρα το Cupertino, ότι κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και το παλαιότερο MacBook Pro που φέρει Ιntel Core i9 CPU (το score του ήταν στα 1091 και 6845 points για single-core και multi-core performance αντίστοιχα)!

    Η διάθεση των νέων iPad Pro δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, για αυτό και σίγουρα όταν θα βγουν στην αγορά πρόκειται να δούμε και άλλα tests που θα αφορούν στην απόδοση τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles