15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το όνομα του Τζεφ Ντάνιελς έδωσαν οι επιστήμονες σε σκουλήκι που σκοτώνει ταραντούλες

    Θυμάστε την ταινία του 90′ «Arachnophobia», στην οποία Τζεφ Ντάνιελς υποδύθηκε ένα δολοφόνος αραχνών; Ο ηθοποιός πρόσφατα αποτέλεσε έμπνευση για τους επιστήμονες, οι οποίοι έδωσαν το όνομά του σε ένα σπάνιο είδος σκουληκιού που σκοτώνει ταραντούλες. Οι επιστήμονες στην Καλιφόρνια ανακάλυψαν πρόσφατα αυτό το σπάνιο είδος σκουληκιού και αποφάσισαν να το ονομάσουν «Tarantobelus jeffdanielsi».

    Πίσω από την ονομασία βρίσκεται φυσικά ο χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Τζεφ Ντάνιελς, ο δρ. Ρος Τζένινγκς, στη γνωστή ταινία, στην οποία μια πόλη κατακλύζεται από ένα νέο είδος αράχνης. Παρ’ όλο που είχε αραχνοφοβία, ο δρ Τζένινγκς ξεπερνά τον φόβο του και καταστρέφει τη βασίλισσα αράχνη, μαζί με έναν από τους σάκους με τα αυγά της αποτρέποντας την καταστροφή.

    «Όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι ένα νέο είδος νηματώδους πήρε το όνομά μου, σκέφτηκα: «Γιατί; Υπάρχει ομοιότητα;», απάντησε χαριτολογώντας ο Τζεφ Ντάνιελς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου UC Riverside.

    «Ειλικρινά, με τίμησαν με τον φόρο τιμής τους σε εμένα και την «Arachnophobia» με έκαναν να χαμογελάσω. Και φυσικά, στο Χόλυγουντ, δεν τα έχεις καταφέρει μέχρι να αναγνωριστείς από εκείνους στον τομέα της παρασιτολογίας» πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Σπάνιο comic με το Superman πωλήθηκε για 3,18 εκατ. δολάρια (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles