18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Τον κόσμο των NFTs ετοιμάζεται να “εξερευνήσει” το YouTube

    Τον τελευταίο χρόνο έχουμε παρακολουθήσει μια “έκρηξη” στη δημοτικότητα των NFTs. Για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι, πρόκειται για ψηφιακά “έργα τέχνης” που μπορούν να αγοραστούν με τη χρήση τεχνολογίας blockchain, που αποτελεί στην ουσία την “απόδειξη” της ιδιοκτησίας.

    Παρά το γεγονός ότι τα NFTs έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή, φαίνεται να υπάρχει μια έλλειψη υποστήριξης στο εν λόγω εγχείρημα. Όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει όσο περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας μπαίνουν στο “παιχνίδι”. Το YouTube φαίνεται ότι είναι η επόμενη εταιρεία που δείχνει ενδιαφέρον, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε τουλάχιστον η CEO Susan Wojicki.

    Σε μια επιστολή, αναφέρει ότι το YouTube θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο των NFTs, προκειμένου να ενισχύσει την εμπειρία των δημιουργών και των fans στην πλατφόρμα. “Πάντα επικεντρωνόμαστε στην επέκταση του οικοσυστήματος του YouTube, ώστε να βοηθήσουμε τους δημιουργούς και τις νέες τεχνολογίες να αναδυθούν, συμπεριλαμβανομένων και των NFTs, ενώ συνεχίζουμε να ενδυναμώνουμε τις εμπειρίες στο YouTube”.

    H ίδια δεν ανέφερε με πιο τρόπο η πλατφόρμα θα ενσωματώσει τα NFTs, η εκδήλωση όμως ενδιαφέροντος είναι ενδεικτική του γενικότερου κλίματος που επικρατεί.

    Διαβάστε επίσης: Σνομπάρει το metaverse ο “πατέρας” του Playstation – Ενοχλητικό θεωρεί το VR headset (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles