17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Turbo-X G310s hands-on review: Dual-SIM για…light τσέπες!

    Πρόσφατα είδαμε το Turbo-X G405, μια σχετικά οικονομική Android συσκευή με 4άρα οθόνη και dual-SIM δυνατότητα, που όμως σίγουρα δεν αποτελούσε τη φθηνότερη δυνατή πρόταση. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν ο χρήστης θέλει ένα dual-SIM Android smartphone με τιμή…κόστους; Το Turbo-X G310s δίνει την απάντηση.

    IMG_7239

       Κατασκευή και σχεδιασμός

    Καθώς το G310s κοστίζει μόλις €79, δεν είχαμε ιδιαίτερες απαιτήσεις από αυτό, αλλά θέλαμε να είναι στιβαρό. Μας δικαιώνει, αφού παρά την πλαστική κατασκευή και τον ιδιότυπο σχεδιασμό, είναι αρκετά ανθεκτικό και με καλή συναρμογή. Το μόνο που μας έλειψε ήταν λίγο παραπάνω grip, λόγω του glossy πλαστικού που καλύπτει το πίσω μέρος του. Το καπάκι είναι αποσπώμενο, φυσικά και αποκαλύπτει τη μπαταρία, η οποία με τη σειρά της «κρύβει» τις δύο full-size υποδοχές SIM και την υποδοχή microSD. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε, επίσης, την κάμερα με το single LED flash της και την έξοδο του ηχείου στην κάτω μεριά.

    Περιμετρικά της συσκευής συνεχίζεται το glossy πλαστικό, πέρα από το καπάκι, που το υποδέχεται ένα δεύτερο, μαύρο τμήμα πλαστικού, ακριβώς γύρω από την πρόσοψη. Σε αυτήν βρίσκουμε την εμπρόσθια κάμερα, το ακουστικό και τους αισθητήρες αλλά και τα τρία, φωτιζόμενα πλήκτρα αφής στο κάτω μέρος (recent apps, home, back). Στο πάνω μέρος της συσκευής υπάρχουν το power/lock πλήκτρο, η microUSB και το audio jack, αφήνοντας το κάτω μέρος κενό (πλην του μικροφώνου). Τα δύο πλήκτρα έντασης είναι στην αριστερή πλευρά. Στη συσκευασία παρέχονται ακουστικά/hands-free και ο φορτιστής, ενώ η συσκευή διατίθεται σε λευκό και μαύρο.

    IMG_7228

    Οθόνη, hardware και software

    H οθόνη του G310s είναι 3,5 ιντσών, TFT με ανάλυση 320×480 pixels και 262.000 χρώματα. Όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται για κάποια πολύ ποιοτική επιλογή, χάριν κόστους, όμως κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, έχει καλή απόκριση και παράγει επαρκή φωτεινότητα (δεν υπάρχει επιλογή αυτόματης ρύθμισης).

    Στο εσωτερικό της βρίσκεται ένα διπύρηνο chipset της MediaTek (MT6572) στο 1GHz, με το Mali-400 MP chip γραφικών και 512MB μνήμης RAM, hardware αρκετό για όλες τις βασικές εργασίες που θέλει να πραγματοποιήσει ο χρήστης: Browsing, imaging, επικοινωνία (φυσικά), δε θα έχετε πρόβλημα από τη στιγμή που δεν ξεχνάτε και το είδος της συσκευής που έχετε μπροστά σας. Είναι ένα low-budget μοντέλο που δεν παύει όμως να είναι και ένα smartphone, έτσι θα σας καλύψει στις περισσότερες περιπτώσεις.

    IMG_7233

    Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 4GB αλλά μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD. H συσκευή υποστηρίζει σύνδεση μέσω Wi-Fi, Bluetooth 2.0 και USB tethering, ενώ διαθέτει επίσης GPS με A-GPS και FM Radio.

    «Τρέχει» Android 4.2.2 Jelly Bean και υπάρχει η επιλογή για ενημερώσεις συστήματος, κάτι που ομολογουμένως δεν υπήρχε στο G405 (που έτρεχε Android 4.0.4). Το interface είναι ίδιο, ωστόσο, stock Android με τις επιλογές που όλοι γνωρίζουμε. Τα quick toggles με παρατεταμένο πάτημα οδηγούν στο μενού των ρυθμίσεων, ενώ στις εγκατεστημένες εφαρμογές θα βρείτε και το Πλαίσιο market, για να κατεβάσετε περισσότερα apps. Όπως είχαμε αναφέρει και στο review του G405, οι περισσότερες δημοφιλείς εφαρμογές του Google Play βρίσκονται και εδώ, αλλά ορισμένες δε θα τις βρείτε.

    IMG_7243

    Γενικά το G310s λειτουργεί απρόσκοπτα και δεν παρατηρήσαμε σοβαρό lag ή παγώματα του λειτουργικού. Λόγω του αδύναμου hardware και του κόστους της συσκευής, φυσικά, μικρές καθυστερήσεις θα παρατηρήσετε σε κάποια σημεία, αλλά είναι κάτι το αναμενόμενο και που δεν καθιστά δύσκολη τη χρήση του.

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    H κύρια κάμερα της συσκευής έχει ανάλυση 2 MPixels, δεν έχει auto-focus και μπορεί να κάνει λήψη video 640×480 pixels. Το καλό είναι πως το φλας είναι σαφώς πιό ισχυρό από του G405 και άρα θα μπορέσει να συμβάλλει ελαφρώς, όχι τόσο στην ποιότητα των νυχτερινών λήψεων που ούτως ή άλλως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά τουλάχιστον σαν φακός όποτε το χρειαστείτε. Η εμπρόσθια κάμερα είναι VGA και υπάρχει αποκλειστικά για την πραγματοποίηση video-κλήσεων χαμηλής-μέτριας ποιότητας.

    IMG_7242

    Ο ήχος κυμαίνεται (φυσιολογικά) σε μέτρια επίπεδα ποιότητας, αλλά μας κάλυψε από πλευράς έντασης ειδοποιήσεων και αναπαραγωγής μουσικής/video. Η έξοδος του ηχείου δεν παρεμποδίζεται όταν ακουμπάτε τη συσκευή σε κάποια επίπεδη επιφάνεια.

    Κλείνουμε με την αυτονομία του G310s που οφείλεται στη μπαταρία των 1.500mAh που ενσωματώνει. Χάρη σε αυτήν αλλά και στη μικρή κατανάλωση της συσκευής, θα βγάλει άνετα μια μέρα χρήσης και αρκετά περισσότερο, ενώ αν μιλάμε για συνεχή χρήση να περιμένετε γύρω στις 4 ώρες.

    IMG_7232

    Το Turbo-X G310s είναι ακριβώς αυτό που θα περιμένατε: Ένα low-budget Android smartphone με βασικές δυνατότητες και λειτουργίες, που διατίθεται σε μια εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Τα €79 είναι ένα προσιτό ποσό για τον καθένα, αν ψάχνετε μια τέτοια συσκευή και δε σας ενδιαφέρουν οι υψηλές επιδόσεις και οι πλούσιες δυνατότητες. Θα καλύψει τις βασικές ανάγκες σας χωρίς πρόβλημα.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles