Η Blackberry ανακοίνωσε και επίσημα διά στόματος του προέδρου της, John Chen, το BlackBerry Passport, ένα smartphone που στοχεύει στην high-end κατηγορία. To Passport τόσο καιρό ήταν γνωστό με την κωδική ονομασία Windermere και αποτελεί μία από τις προσπάθειες της γνωστής κατασκευάστριας εταιρείας να ανακάμψει από τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών.
Το BlackBerry Passport, το οποίο θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα σε ένα event που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο με βάση τις φωτογραφίες του που έχουν διαρρεύσει θα διαθέτει μία σχεδόν τετράγωνη οθόνη 4 ιντσών, η οποία θα βγάζει ανάλυση στα 1400×1400 pixels με πυκνότητα pixel στα 480 ppi. Όσον αφορά τα μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτα specs του, το πιθανότερο είναι το BlackBerry Passport να διαθέτει στο εσωτερικό του έναν τετραπύρηνο Snapdragon μαζί με μία GPU από την Adreno. Επιπλέον, η νέα αυτή συσκευή θα διαθέτει 3GB μνήμης RAΜ, μαζί με αισθητήρα κύριας κάμερας στα 13MP. Επιπλέον, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το Passport θα διαθέτει μία πραγματικά “τεράστια” μπαταρία με χωρητικότητα στις 3450mAh, όποτε μπορούμε να φανταστούμε εύκολα ότι η νέα ναυαρχίδα της BlackBerry θα προσφέρει πάρα πολλές ώρες αυτονομίας. Από το BlackBerry Passport δεν θα λείπει και το all-time classic QWERTY πληκτρολόγιο, το οποίο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της BlackBerry.
Με μία πρώτη ματιά το BlackBerry Passport, διαθέτει πάρα πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά τα όποια σίγουρα μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των high-end users. Ωστόσο, πολύ αμφιβάλλουμε για το κατά πόσο από μόνο του θα μπορέσει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ετών.