22 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Brexit: οι εταιρίες τεχνολογίας σκέφτονται (και αυτές) την… έξοδο

    Αναμφίβολα το Brexit φαίνεται να έχει προκαλέσει πολύ σημαντικότερα προβλήματα στο χώρο της βιομηχανίας τεχνολογίας στη Βρετανία, σε σχέση με αυτά που θα περίμενε κανείς, αφού ολοένα και αυξάνεται ο κατάλογος με των μεγάλων εταιριών που για την ώρα «παγώνουν» σχέδια επέκτασής τους και εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς κάπου στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

    Pay-by-phone

    Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Guardian, ο Taavet Hinrikus, CEO της TransferWise θεωρεί οτι αυτή την περίοδο ο τομέας της «Fintech» (financial technology- τεχνολογία που έχει να κάνει με χρηματοοικονομικές συναλλαγές), μάλλον θα πρέπει να τηρήσει στάση αναμονής για να δει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις μακροπρόθεσμα: «Τα βασικά οφέλη τού να είναι μέλος της Ε.Ε. είναι η πρόσβαση σε ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό εξαιτίας της ελεύθερης κίνησής του και το γεγονός ότι μπορείς να έχεις κανονιστικά πλαίσια με “διαβατήριο”, έτσι ώστε αν λειτουργείς με κάποιους κανόνες στη Μ. Βρετανία, λειτουργείς με τους ίδιους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλέον, μετά το αποτέλεσμα του Brexit, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με αυτά».

    Ο ίδιος αναφέρει επίσης οτι η ψήφος της Παρασκευής υπέρ της εξόδου έχει πλέον κάνει την εταιρεία του να αρχίσει να εξετάζει πιθανή μεταφορά των κεντρικών της από το Λονδίνο. «Είναι απίθανο να κλείσουμε το γραφείο μας στο Λονδίνο» σημειώνει τώρα, τονίζοντας ωστόσο ότι «μάλλον δεν θα επεκτείνουμε την ομάδα που εδρεύει εκεί. Το να πάμε αλλού τα αρχηγεία μας είναι μια πιθανότητα».

    Αντίστοιχες πληροφορίες θέλουν και ακόμα μεγαλύτερες εταιρίες όπως η Samsung και η LG να ψάχνουν άλλες χώρες της Ευρώπης για να μεταφέρουν τα HQ τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles