19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Cyta: Στρατηγικός συνεργάτης της Πρωτοβουλίας «Πρασινίζουμε την Κύπρο»

    cyta prasinizoume

    Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την παρουσίαση των ποσοτικών και ποιοτικών αποτελεσμάτων της Πρωτοβουλίας «Πρασινίζουμε την Κύπρο», που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Λευκωσία. Στο πλαίσιο της διάσκεψης, που διοργανώθηκε από τους ιδρυτές και διαχειριστές της πρωτοβουλίας «Πρασινίζουμε την Κύπρο» η οποία αποτελείται από τους Επιτρόπους Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, το Τμήμα Δασών, την Ένωση Κοινοτήτων και τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου (ΦΣΚ), ανακοινώθηκε επίσης η απόφαση της Cyta να είναι για τα επόμενα τρία  χρόνια ο πρώτος στρατηγικός συνεργάτης της πρωτοβουλίας «Πρασινίζουμε την Κύπρο».

    Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο ΦΣΚ, ως ο φορέας που υλοποιεί τις δράσεις της Πρωτοβουλίας, αναλαμβάνει την υποχρέωση να φυτεύει κάθε χρόνο αριθμό δέντρων και θάμνων για λογαριασμό της Cyta και να τα συντηρεί για περίοδο τριών (3) ετών. Οι φυτεύσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο παλαιότερης απόφασης της Cyta όπως κάθε χρόνο γίνονται δενδροφυτεύσεις, αντίστοιχες με το 10% των νέων συνδέσεων της Υπηρεσίας Cytavision.

    Να σημειωθεί ότι η ιδέα αυτή ξεκίνησε να υλοποιείται πριν δυο χρόνια (τον Μάρτιο του 2016) όπου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και την ανάγκη αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων στην περιοχή της Σολέας και της Αργάκας, η Cyta ανέλαβε και κάλυψε το κόστος αγοράς του 50% των δενδρυλλίων που απαιτήθηκαν για την αναδάσωση των περιοχών αυτών, αναλαμβάνοντας παράλληλα εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση και τοπιοτέχνηση του ιστορικού χώρου «Λημέρια της ΕΟΚΑ».

    Ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ. Μιχάλη Αχιλλέως, χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε ότι ”η Cyta, με σοβαρότητα, ευθύνη και ευαισθησία, συμβάλλει εποικοδομητικά, με κάθε δυνατό τρόπο, μέσα από τις καθημερινές της λειτουργίες, στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην καλύτερη ποιότητα ζωής του συνόλου της κοινωνίας. Στόχος και συνεχής προσπάθειά μας είναι ο Οργανισμός μας να αφήνει τις ελάχιστες αρνητικές επιπτώσεις από τη δραστηριότητά του στο περιβάλλον που τον φιλοξενεί”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles