18.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
More

    Dick Costolo, CEO Twitter @ MWC 2011

    γράφει ο Νίκος Μουμούρης

    Κακά τα ψέματα, μπορεί ο Steve Ballmer της Microsoft και -στην έκτακτη εμφάνισή του- ο Stephen Elop της Nokia να γέμισαν το αμφιθέατρο την πρώτη ημέρα του MWC 2011, όμως αυτός που κράτησε τους περίπου 1.600 ανθρώπους στις θέσεις τους ήταν ο Dick Costolo, ο CEO του twitter.

    Δεν ήταν, τόσο, αυτά που είπε όσο ο τρόπος που τα είπε. Χωρίς να τσιγκουνευτεί το χιούμορ και με απλά παραδείγματα έδωσε μια ξεκάθαρη εικόνα του τι είναι το twitter και, κυρίως, πού πηγαίνει. “Και κάποια στιγμή μας λένε, ‘ωραία πότε θα αρχίσετε να βγάζετε λεφτά‘…” μάς έλεγε ο Costolo για να δώσει μια… Κοελική απάντηση. “Οταν δίνεις αξία στους χρήστες σου αυτή η αξία επιστρέφει σε εσένα με τρόπους που δεν μπορείς να προσδιορίσεις…”

    Ακούγεται και λίγο ρομαντικό και, ίσως, όχι σε μια καλή στιγμή, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η Google και το Facebook έκαναν κρούσεις για εξαγορά του twitter.

    Στην σχεδόν ωριαία παραμονή του στη σκηνή του αμφιθεάτρου ο Costolo παρουσίασε τι σημαίνει το twitter για κάποιους από τους χρήστες του, από αυτό που λέμε “καθημερινοί απλοί άνθρωποι” μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο (μια… ατυχής επιλογή δεδομένου πως η Βαρκελώνη δεν φημίζεται για την εκτίμησή της στους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης), τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και τους σεισμοπαθείς της Αϊτής και της Χιλής και τους εξεγερμένους της Αιγύπτου.

    Ειδικότερα για τους τελευταίους και για όσα… τράβηξε το twitter τις τελευταίες ημέρες στην Αίγυπτο o Costolo είπε αυτό που βέβαια όλοι όσοι παρακολούθησαν τις εξελίξεις γνώριζαν – πως η κυβέρνηση της χώρας “έκοψε” την πρόσβαση των πολιτών στο twitter. Ομως “οι άνθρωποι πάντα θα βρίσκουν τρόπους επικοινωνίας“, όπως ο ίδιος είπε.

    Η προσέγγιση του twitter φαίνεται να βάζει στο παιχνίδι τους χρήστες της υπηρεσίας με πολύ πιο έντονο τρόπο σε σχέση με άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Σύντομα θα λειτουργήσει μια μεταφραστική υπηρεσία που θα βασίζεται στη λογική του crowdsourcing, αρχής γενομένης από γλώσσες όπως τα ρωσικά και τα τουρκικά. Μπορεί από αυτό το σημείο να υπολογίζουμε σε ένα πιο δυναμικό twitter; Ισως να είμαστε ήδη σε αυτό το σημείο και η αποδοχή της υπηρεσίας βρίσκεται σήμερα σε δυσθεώρητα για τις εκτιμήσεις του παρελθόντος επίπεδα. Ενα χαρακτηριστικό πραάδειγμα ήταν η κίνηση στο δίκτυο του twitter κατά το παιχνίδι της χρονιάς στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το Super Bowl. “Φτάσαμε στα 4.000 tweets ανά δευτερόλεπτο όταν το 2008 και κατά την ίδια διοργάνωση ήμασταν στα 27 tweets / δευτερόλεπτο“. Σαφές και ξεκάθαρο…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles