20.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Πιστεύατε ποτέ ότι τα μαθηματικά και η φυσική θα ήταν τόσο… όμορφα;

    Όταν πηγαίναμε στο σχολείο, οι περισσότεροι από εμάς, θυμόμαστε την επικείμενη ώρα των μαθηματικών και της άλγεβρας ως τον προσωρινό θάνατο της δημιουργικότητάς μας. Εκτός κι αν μας άρεσαν πολύ τα μαθηματικά που και σε αυτή την περίπτωση, χαιρόταν πάρα πολύ η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου μας και όχι η δεξιά που, βασική της δουλειά είναι η εκτίμηση της τέχνης.

    Κι όμως, οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι μαθηματικά και φυσική. Πιο μαθηματικά και φυσική, δεν γίνεται. Είναι εικόνες που αποτυπώνουν κάποιες αρχές της ρευστοδυναμικής (ορίστε;;;). Πρόκειται για τον κλάδο της Φυσικής που μελετά τις ιδιότητες των ρευστών.

    Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι η εικονοποίηση που δημιουργήθηκε μέσα από την αναπαραγωγή μοντέλων από υπερυπολογιστές, στο εργαστήριο της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υπολογιστών, στο Πανεπιστήμιο Minnesota. Η πρώτη απεικονίζει την αστάθεια Rayleigh – Taylor (δείτε το αντίστοιχο λήμμα στη Wikipedia), η δεύτερη την αστάθεια Kelvin – Helmholtz (δείτε τι είναι αυτό εδώ) και η τρίτη, ένα στροβιλισμό.

    Είτε είστε φαν της ρευστοδυναμικής, είτε δεν έχετε ιδέα περί τίνος πρόκειται και απλά σας αρέσουν οι πανέμορφες εικόνες, μπορείτε να τις κατεβάσετε ως νέα wallpapers για την οθόνη σας από εδώ σε υψηλή ανάλυση.

    Πηγή: LCSE via Fuck Yeah Fluid Dynamics via Gizmodo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles