22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    DJ Koh: Ο επικεφαλής του τμήματος mobile απαντά στους επικριτές του Samsung Galaxy Note 8

    Το Samsung Galaxy Note 8 έχει λίγες μέρες που παρουσιάστηκε και οι αντιδράσεις του κοινού είναι μικτές, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια μεγαλύτερη έκδοση του S8+ με stylus και διπλή κάμερα.

    DJ Koh

    Ο DJ Koh, επικεφαλής του mobile τμήματος της Samsung, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι οποίες αφορούσαν τα αρνητικά στοιχεία του Note 8. Πρώτον, τη σχετικά μικρή μπαταρία του (3.300mAh), η οποία είναι μικρότερη του Note 7 (το οποίο βέβαια είχε μεγάλα προβλήματα με αυτήν) αλλά και από του S8+ (3.500mAh). Ο Dj Koh απάντησε πως η Samsung είχε τη δυνατότητα να τοποθετήσει μια μικρή, σχετικά, μπαταρία στο Note 8 χάρη στο 10nm chipset που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 30%. Τόνισε, επίσης, πως πλέον μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της λειτουργίας της μπαταρίας και πως η μπαταρία θα διατηρεί το 95% της χωρητικότητάς της, ακόμη και μετά από χρήση 2 ετών.

    Μια ακόμη, “καυστική”, ερώτηση αφορούσε την έλλειψη καινοτόμων χαρακτηριστικών από το Note 8, τα οποία θα έκαναν τη διαφορά. Σε αυτήν, ο DJ Koh απάντησε πως οι απαιτήσεις των χρηστών ποικίλλουν. Κάποιοι θέλουν νέα χαρακτηριστικά ενώ άλλοι θέλουν ένα smartphone που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα για 2 με 3 χρόνια. Η Samsung δεν “κολλάει” μόνο στην καινοτομία αλλά αναζητά την καινοτομία που θα γίνει και εύκολα αποδεκτή από τους χρήστες. Το Note 8 διαμορφώθηκε με βάση τις έρευνες που έγιναν μεταξύ χρηστών.

    Τέλος, όσον αφορά τις πωλήσεις του Note 8, ο Koh δήλωσε πως θα είναι μεγαλύτερες από του Note 5 (11 εκατομμύρια τεμάχια) αλλά μπορεί να διαμορφθωθούν ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας, αφού υπάρχει και ο στόχος των πωλήσεων του S8 και του S8+ που πρέπει να καλυφθεί (48 εκατομμύρια).

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles