18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Εκσυγχρονίζονται τα κυπριακά ταχυδρομεία: Εναρκτήρια παρουσίαση έργου προϋπολογισμού 2.254 εκατ. ευρώ

    Εναρκτήρια παρουσίαση του Έργου προϋπολογισμού € 2.254 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (ΤΤΥ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου. Ανάδοχος του Έργου, είναι η κοινοπραξία COSMOS COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. και CBS IT SYSTEMS CYPRUS LTD.

    Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του έργου και τα οφέλη που θα προκύψουν για το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων , μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι ο τομέας των ταχυδρομικών υπηρεσιών έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Από τη μια, ο τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων έχει γίνει κατ’ εξοχήν ψηφιακός με αποτέλεσμα η παραδοσιακή αλληλογραφία να μειωθεί δραματικά, και από την άλλη, η τεχνολογία έχει ανοίξει νέους δρόμους δραστηριότητας για τα ταχυδρομεία, κυρίως με την άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

    Όπως είπε ο κ. Γιάννης Καρούσους, «το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, επενδύοντας στον τομέα αυτό έχει αναβαθμίσει και επεκτείνει τα τελευταία 2 χρόνια το δίκτυο των αυτόματων θυρίδων 24ωρης παράδοσης δεμάτων Parcel24, αυξάνοντας τα σημεία εγκατάστασης σε 11, ενώ σύντομα θα εγκατασταθούν ακόμη 4, ανά το παγκύπριο. Η υπηρεσία έχει αγκαλιαστεί από το κοινό ενώ κατά τη διάρκεια τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης φάσης της πανδημίας αξιοποιήθηκε για την αποσυμφόρηση των ταχυδρομικών γραφείων».

    Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι πρόσφατα έχει ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του συστήματος «THALIS», ένα ολιστικό σύστημα διαχείρισης ταχυδρομικών αντικειμένων, που ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής, καλύπτοντας με τα συνδεδεμένα με αυτό συστήματα τις νέες απαιτήσεις των ευρωπαϊκών και διεθνών ταχυδρομικών κανονισμών. Το σύστημα «THALIS», όπως είπε, θα συμβάλει τα μέγιστα στην επιτάχυνση της διαχείρισης των εισερχόμενων αντικειμένων ενώ θα προσδώσει ευελιξία στις τελωνειακές διατυπώσεις με στόχο τη θεαματική βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles