18.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού: «δικαίωσε» την Primetel επιβάλλοντας πρόστιμο συνολικού ύψους €868.522 στην ΑΤΗΚ

    Πρόστιμο συνολικού ύψους €868.522 επέβαλε η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) για παραβάσεις σχετικών άρθρων των περί Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμων και του αντίστοιχου άρθρου της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η συγκεκριμένη υπόθεση που ανάγεται από παλιά, αφορούσε καταγγελία της εταιρείας Primetel για  ενδεχόμενη παραβίαση του άρθρου 6 του περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμου του 2008 από μέρους της ΑΤΗΚ, σχετικά με: (Α) Το συνδυασμό προϊόντων (“ties and bundles”) της σταθερής τηλεφωνίας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών με τις υπηρεσίες της συνδρομητικής τηλεόρασης, δημιουργώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι και εις βάρος των ανταγωνιστών της στην προσέλκυση καινούριων συνδρομητών, και (Β) την επιχορήγηση και/ή διεπιδότηση της πλατφόρμας Cytavision από την υπηρεσία σταθερής τηλεφωνίας με σκοπό την οικονομική εξόντωση και/ή εξάλειψη των ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένης της Primetel.

    Η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού αξιολογώντας την υπόθεση στη βάση όλων των στοιχείων που τέθηκαν ενώπιον της,  αποφάσισε ομόφωνα ότι στοιχειοθετείται:

    Α) παράβαση του άρθρου 6(1)(α) του Νόμου και του άρθρου 102 στοιχ. α΄ της ΣΛΕΕ από μέρους της ΑΤΗΚ, αναφορικά με επιθετική τιμολόγηση υπό τη μορφή της ληστρικής τιμολόγησης της υπηρεσίας Cytavision κατά το 2013 που είχε ως αποτέλεσμα τον ενδεχόμενο αποκλεισμό ενός ή περισσοτέρων από τους πραγματικούς ή δυνητικούς ανταγωνιστές της τόσο στην αγορά της λιανικής συνδρομητικής τηλεόρασης όσο και στην αγορά της λιανικής ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

    Β) παράβαση του άρθρου 6(1)(δ) του Νόμου και του άρθρου 102 στοιχ. δ΄ της ΣΛΕΕ από μέρους της ΑΤΗΚ, αναφορικά με τη σύζευξη προϊόντων σε σχέση με τις υπηρεσίες Cytavision, DSL Access και Net Runner ως δέσμη υπηρεσιών κατά το 2013.

    Η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη τη φύση, τη διάρκεια και τη βαρύτητα της παράβασης και όλους τους ελαφρυντικούς παράγοντες, ομόφωνα κατέληξε όπως επιβάλει διοικητικό πρόστιμο στη βάση του κύκλου εργασιών της ΑΤΗΚ που έλαβε χώρα κατά το έτος μέσα στο οποίο συντελέστηκε η παράβαση. Ειδικότερα, η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να:

    Υποχρεώσει την ΑΤΗΚ, να αποφύγει οποιαδήποτε επανάληψη της εξετασθείσας παράβασης των άρθρων 6(1)(α) και 6(1)(δ) του Νόμου και του αντίστοιχου άρθρου 102 στοιχ. α΄ και στοιχ. δ΄ της ΣΛΕΕ στο μέλλον.

    Επιβάλει διοικητικό πρόστιμο στην ΑΤΗΚ ανερχόμενο σε €434.261 (τετρακόσιες τριάντα τέσσερις χιλιάδες και διακόσια εξήντα ένα ευρώ), για παράβαση του άρθρου 6(1)(α) του Νόμου και του αντίστοιχου άρθρου 102 στοιχ. α΄ της ΣΛΕΕ, με την εφαρμογή ληστρικής τιμολόγησης της υπηρεσίας λιανικής συνδρομητικής τηλεόρασης «Cytavision».

    Και για τη διαπιστωθείσα παράβαση του άρθρου 6(1)(δ) του Νόμου και του αντίστοιχου άρθρου 102 στοιχ. δ΄ της ΣΛΕΕ, εκ μέρους της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου αναφορικά με σύζευξη προϊόντων σε σχέση με τις υπηρεσίες Cytavision, DSL Access και Net Runner ως δέσμη υπηρεσιών για το 2013, η Επιτροπή επιβάλλει πρόστιμο ανερχόμενο σε €434.261 (τετρακόσιες τριάντα τέσσερις χιλιάδες και διακόσια εξήντα ένα ευρώ).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles