17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
More

    H επόμενη ταινία του Christopher Nolan θα είναι ένα πολεμικό έπος

    H επόμενη δουλειά του Christopher Nolan θα τον βρει να βουτάει στα χρόνια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Σύμφωνα με το Variety ο σκηνοθέτης της τριλογίας του Batman, του Inception και του Interstellar, ετοιμάζει το Dunkirk, ένα φιλμ που θα ξετυλίξει την ιστορία του “Operation Dynamo”, την τεράστια επιχείρηση απομάκρυνσης 340.000 περίπου στρατιωτών των Συμμάχων από το λιμάνι και τις ακτές του Dunkirk της Γαλλίας και πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26 Μαΐου και 4 Ιουνίου του 1940. Τότε Βρετανοί, Γάλλοι και Καναδοί στρατιώτες περικυκλώθηκαν από τους Γερμανούς, με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ να αποκαλεί το γεγονός “κολοσσιαία στρατιωτική καταστροφή” και να ζητά να στηθεί επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

    christopher-nolan-680x400

    Μέχρι σήμερα δεν είχε αποκαλυφθεί το παραμικρό για το φιλμ με μόνο τον γνωστό συνεργάτη του σκηνοθέτη, βετεράνο ηθοποιό Michael Caine, να δηλώνει πως ο Nolan δουλεύει επάνω σ’ ένα “μυστικό” σενάριο. Επίσης η Γαλλική εφημερίδα La Voix Du Nord είχε γράψει πως ο Nolan είχε επισκεφτεί πολλές φορές το Dunkirk μαζί με τον αδελφό του και μόνιμο συνεργάτη στις ταινίες του Jonathan Nolan.
    Τα νέα φυσικά κυκλοφόρησαν γρήγορα και όλοι πλέον ψάχνουν το καστ. Οι Tom Hardy, Kenneth Branagh και Mary Rylance είναι υποψήφιοι να αναλάβουν ρόλους οι οποίοι όμως θα είναι υποστηρικτικοί, αφού ο Nolan κάνει αμέτρητα screen tests με έφηβους ηθοποιούς στο Λονδίνο οι οποίοι θα είναι οι πρωταγωνιστές. Λέγεται επίσης πως ο Nolan έχει σκοπό να εκμεταλλευτεί τις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες (IMAX 65mm) που έπαιξαν το  The Hateful Eight του Quentin Tarantino και να δοκιμάσει σε ανάλογο format. Ο Nolan έχει γράψει ο ίδιος το σενάριο και θα αναλάβει την παραγωγή μαζί με την γυναίκα του και συνεργάτιδά του εδώ και πολλά χρόνια, Emma Thomas.
    H Warner Bros έχει κυκλώσει την ημερομηνία 21 Ιουλίου του 2017 για την κυκλοφορία της ταινίας που αναμένεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα τον ερχόμενο Μάιο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles