18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Έρμαιο των hackers η Insomniac Games – Διέρρευσαν πάνω από 1,3 εκατ. αρχεία

    Μια εβδομάδα αφότου η ransomware ομάδα Rhysida έκανε γνωστό ότι παραβίασε με επιτυχία την Insomniac Games, αποσπώντας μυστικές πληροφορίες, η αποφάσισε να δημοσιοποιήσει πάνω από 1,3 εκατομμύρια αρχεία στο διαδίκτυο, καθιστώντας τα διαθέσιμα για τον οποιονδήποτε. Η διαρροή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, αφού η ομάδα δήλωσε ότι κανένας αγοραστής δεν ήταν πρόθυμος να καταβάλει το ζητούμενο ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων.  Συνολικά, τα δεδομένα έχουν μέγεθος σχεδόν 1,7 terabytes.  Όσον αφορά τις πληροφορίες που διέρρευσαν στο hack της Insomniac, κυμαίνονται από ημερομηνίες κυκλοφορίας παιχνιδιών και spoilers για το επερχόμενο Wolverine έως, δυστυχώς, ευαίσθητες πληροφορίες εργαζομένων.

    Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, οι ευαίσθητες πληροφορίες περιλαμβάνουν εσωτερικά έγγραφα υπαλλήλων, φορολογικά στοιχεία, εσωτερικά μηνύματα της εταιρείας, ακόμη και στοιχεία διαβατηρίου. Επίσης, περιλαμβάνεται κι ένα συμβόλαιο που υπογράφηκε μεταξύ της Sony και της Marvel σχετικά με την ανάπτυξη και την έκδοση παιχνιδιών X-Men, ξεκινώντας από τον προαναφερθέντα τίτλο Wolverine.

    Το έγγραφο υπογράφηκε τόσο από τον Jim Ryan της Sony όσο και από τον Isaac Perlmutter της Marvel και τέθηκε σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2021.  Συνολικά τρία παιχνίδια X-Men αναφέρονται στη συμφωνία.  Σε μήνυμά τους οι hackers ανέφεραν ότι είχαν στοχεύσει σκόπιμα την εταιρεία, καθώς γνώριζαν ότι ” οι προγραμματιστές που έκαναν παιχνίδια όπως αυτό ήταν ένας εύκολος στόχος”. Πρόσθεσαν ότι δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να μπουν στο δίκτυο του στούντιο για τα δεδομένα.

    Διαβάστε επίσης:

    GTA 6: Θα καθυστερήσει στο PC – Τώρα, ξέρουμε το γιατί…

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles