20.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    GAMEATHLON 2023 powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Μοναδικά photo-highlights από τη μεγάλη γιορτή του gaming!

    To Gameathlon είναι η… «συνήθεια» που έγινε λατρεία, καθώς πρόκειται για μια μεγάλη «γιορτή», έναν θεσμό που ήδη μετράει 10 χρόνια ζωής. Μάλιστα, το Gameathlon που διεξήχθη το τριήμερο 27 – 29 Οκτωβρίου ήταν το καλύτερο, πληρέστερο και μεγαλύτερο θεματικό gaming event που είχαμε δει ποτέ. Οι τεράστιοι χώροι του κλειστού του Tae Kwon Do στο Π. Φάληρο, γέμισαν από χιλιάδες gamers, cosplayers, artists, YouTubers, TikTokers, Influencers και γενικότερα φανατικούς φίλους της ευρύτερης geek culture, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα μοναδικό gaming υπερθέαμα, το οποίο ήταν γεμάτο από δυνατά beats, positive vibes και μπόλικη ζωντάνια.   

    Έχοντας ως είθισται στον πυρήνα του τα eSports και το competitive gaming, στο φετινό Gameathlon συγκεντρώθηκαν οι κορυφαίοι pro-gamers, παίρνοντας μέρος σε δεκάδες διαφορετικά τουρνουά όπου οι “top-of-the-top”, αναμετρήθηκαν μέχρι τελικής πτώσεως! Από League of Legends μέχρι FIFA 23 και από Super Smash Bros μέχρι Tekken 7, PUBG, Call of Duty Mobile και Mortal Kombat, οι αρένες που στήθηκαν και οι επικές μάχες που δόθηκαν πραγματικά… έγραψαν ιστορία! Το κεντρικό stage για μια ακόμη φορά έκλεψε την παράσταση, με τις γιγαντοοθόνες, τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και την 360ο εμπειρία να προσφέρει ένα μοναδικό υπερθέαμα σε όλους τους θεατές που είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν από κοντά.

    Πέραν των διαφόρων όμως gaming tournaments, στον εκθεσιακό χώρο του κλειστού του Παλαιού Φαλήρου υπήρχε ένα artist alley, στο οποίο οι καλλιτέχνες μπορούσαν να παρουσιάσουν τα έργα τους, αλλά και οι επαγγελματίες cosplayers τα props τους, ενώ δυναμική ήταν η παρουσία και των stores που ασχολούνται με τα retro toys και τα vintage memorabilia. Επιπλέον, δεν έλειψαν τα μέλη της ελληνικής LARP community και του Hellenic Star Wars Academy, οι οποίοι μας ταξίδεψαν στα πεδία του μαχών του Μεσαίωνα, αλλά και σε έναν μακρινό, μακρινό… γαλαξία. Παράλληλα, δίπλα από το stage είχαν παραταχθεί μια σειρά από super cars και εντυπωσιακές μηχανές, τα οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να φωτογραφήσουν και να αισθανθούν για λίγο… Dominic Toretto από το Fast & Furious. Στον δε διαγωνισμό cosplay, τα καλύτερα costumes από τους κορυφαίους στο είδος αν μη τι άλλο μαγνήτισαν τα βλέμματα και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα.

    Φυσικά από τη μεγάλη αυτή γιορτή του gaming, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι εταιρείες τεχνολογίας και gaming, με τον ΓΕΡΜΑΝΟ (που αποτελούσε και τον μεγάλο χορηγό) να έχει στήσει το δικό του gaming corner, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να απολαύσουν μοναδικά games στο PlayStation, η Samsung, όπου συμμετείχε με όλο της το… οπλοστάσιο ( η επιβλητική Ark Odyssey μας πήρε το μυαλό), η Dell με τα Alienware laptops και desktops να ζαλίζουν με τις… διαστημικές επιδόσεις τους αλλά και τις καρέκλες ANDA να σε κάνουν να αισθάνεσαι όπως ένας… «βασιλιάς» στο θρόνο του. Επιπλέον, στο booth της Lenovo είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το portable Lenovo Legion Go, αλλά και να πάρουμε μια γεύση από το Legion 9i, το πρώτο gaming laptop με GeForce 4090 και υδρόψυξη (!), ενώ παράλληλα στο booth της CD Media μας δόθηκε η ευκαιρία να «λιώσουμε» στο NBA 2K, Super Mario Wonder και στο Assassin’s Creed: Mirage, αλλά και να βγάλουμε φωτογραφίες με την Princess Peach! Και επειδή το gaming ως γνωστόν δεν… έχει ηλικία, λατρέψαμε που είδαμε ξανά από κοντά τους “παπούδες” του gaming (Amiga, Atari ST, SEGA Mega Drive, Commodore 64, Amstrad και σία), στον ειδικό χώρο που είχε στηθεί με όλα τα αγπαημένα retro gaming συστήματα.

    Παρόλο που το ελληνικό λεξιλόγιο είναι πλούσιο, μας είναι δύσκολο να περιγράψουμε ακριβώς τα όσα συνέβησαν στο τριήμερο GAMEATHLON… Για αυτό και σε αυτές τις περιπτώσεις, ο καλύτερος τρόπος για να σας μεταδώσουμε μια γεύση από την κορυφαία γιορτή του gaming είναι να σας αφήσουμε να χαζέψετε ορισμένες από τις πιο cool φωτογραφικές στιγμές που τραβήξαμε με την κάμερα μας… Have Fun και see you στο GAMEATHLON 2024!  

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles