22 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Google: Δοκιμάζει ΑΙ εργαλείο που θα παράγει άρθρα ειδήσεων

    Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Google δοκιμάζει μια νέα τεχνολογία AI με την κωδική ονομασία “Genesis”. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να δημιουργήσει άρθρα ειδήσεων, σύμφωνα με τους New York Times. Ο τεχνολογικός γίγαντας φέρεται να έχει επιδείξει το εργαλείο όχι μόνο για τους The Times, αλλά και σε στελέχη της The Washington Post και της News Corp, στην οποία ανήκει η Wall Street Journal. Με βάση τις αναφορές από ανθρώπους που ήταν μάρτυρες, το εργαλείο Genesis μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα από data που το τροφοδοτούν, είτε πρόκειται για τρέχοντα γεγονότα είτε για άλλους τύπους πληροφοριών. Η Google φαίνεται να πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως ένα είδος “βοηθού” για να αυτοματοποιήσουν εργασίες, βρίσκοντας χρόνο για άλλες δραστηριότητες.

    Δεν είναι λίγοι αυτοί που εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Ο Jeff Jarvis, καθηγητής δημοσιογράφος στο City University της Νέας Υόρκης, δήλωσε στους Times ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν το εργαλείο «αν αυτή η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει αξιόπιστες πληροφορίες». Δεδομένου ότι η Google δεν έχει ακόμη ξεκινήσει το Genesis, δεν μπορούμε να πούμε αν μπορεί πραγματικά ή αν θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει στη διάδοση παραπληροφόρησης. Όπως σημειώνουν οι Times, η Google κινείται γρήγορα για να αναπτύξει τεχνολογία AI σε μια προσπάθεια να καλύψει τη διαφορά με την εταιρεία OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft. Σημειώνεται ότι το ΑΙ Bard, συνδέθηκε με την παραπληροφόρηση από την πρώτη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο wearable αναπτύσσει η Samsung – Προσεχώς το Galaxy Ring! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles