20.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    H MediaTek παρουσιάζει το οκταπύρηνο Helio P10 SoC που συνδυάζει ευελιξία και επιδόσεις!

    Στις αρχές Μαΐου, η MediaTek επισήμως αποκάλυψε το παντοδύναμο δεκαπύρηνο chipset της, ονόματι Helio X20. Ακόμη φυσικά δεν έχουμε δει την πρώτη συσκευή που θα φοράει το εν λόγω chipset, ωστόσο δεν αποκλείεται ο πιθανός διάδοχος του Xiaomi Mi Note να είναι το πρώτο από τα πολλά κινητά που θα προτιμήσουν την πανίσχυρη πρόταση της MediaTek. Ωστόσο, όσο δυνατό και να είναι το Helio X20 είναι μάλλον πρακτικώς αδύνατο να το δούμε μέσα στο 2015, για αυτό και η MediaTek για να καλύψει το κενό έχει ετοιμάσει το οκταπύρηνο Helio P10, το οποίο παρουσίασε στην Computex 2015!  MediaTek-Helio-P10

    To Helio P10 που αναμένεται να φιλοξενηθεί σε δεκάδες συσκευές μέχρι τα τέλη του 2015, δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το P20, όμως γνωρίζουμε ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος του. Το οκταπύρηνο Helio P10 στηρίζεται περισσότερο στην ευελιξία και στην all-around απόδοση, συνδυάζοντας άριστες επιδόσεις και χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση. Κατασκευασμένο με την τεχνολογία των 28mm διαθέτει 8 64-bit πυρήνες Cortex-A53 που τρέχουν στα 2GHz, οι οποίοι έχουν προτιμηθεί από τους Cortex-A57 κυρίως λόγω της καλύτερης ενεργειακής διαχείρισης που προσφέρουν. Επιπλέον, το all-around SoC της MediaTek διαθέτει μία dual-core Mali T860 GPU που είναι αφιερωμένη στα γραφικά, υποστήριξη Cat.6, αλλά και της τεχνολογίας TrueBright ISP που δίνει τη δυνατότητα για τη καλύτερη συνεργασία με οπτικούς σένσορες τεχνολογίας RWWB. Τέλος, μία καινοτομία του Helio P10 είναι ότι φέρει ενσωματωμένο chip Hi-Fi ήχου, ενώ παράλληλα είναι ικανό να υποστηρίξει Full HD displays στα 60 fps. Αναμφίβολα, ανυπομονούμε να το δούμε να “φιλοξενείται” στις νέες συσκευές!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles