22 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Huawei MateBook 14s: Το laptop που είναι η επιτομή της φορητής high-tech πολυτέλειας!

    Laptops, laptops και πάλι… laptops! Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου, οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας προτείνουν διαρκώς τις δικές τους λύσεις στην κατηγορία των φορητών υπολογιστών, σε μια προσπάθεια να κλέψουν τις εντυπώσεις και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων users. Αυτό που ισχύει είναι ότι η τεράστια ποικιλία διαφορετικών επιλογών, πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί ευλογία και σε άλλες όμως περιπτώσεις ενδέχεται να… κουράσει και να δυσκολέψει τον user. Ποιος ο λόγος όμως να χάνεις υπερπολύτιμο χρόνο και… χρήμα, «επενδύοντας» και δαπανώντας ένα μεγάλο ποσό, σε ένα laptop που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες σου και δεν σου προσφέρει ποιότητα και ουσία; Η Huawei μας βγάζει από τον κόπο των… ατέρμονων αναζητήσεων, με το premium laptop της MateBook 14s, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να κάνει την καθημερινότητα σου όχι μόνο πιο εύκολη, αλλά και συγχρόνως πιο αποδοτική και συναρπαστική!

    Εμφάνιση και display «Μαγνήτης»!

    Οφείλουμε να το παραδεχθούμε… ένα μοντέρνο laptop τελευταίας τεχνολογίας δεν πρέπει μόνο να είναι σε θέση να μας καλύψει στην καθημερινότητά μας, αλλά θα πρέπει παράλληλα να ενσωματώνει όλα εκείνα τα features που το κάνουν εξαιρετικά ευέλικτο. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεσαι διαρκώς on-the-go μεταβαίνοντας από το ένα επαγγελματικό meeting στο άλλο, τότε το laptop σου θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ελαφρύ. Με χαμηλό βάρος και με λεπτεπίλεπτο elegant σχεδιασμό, με ένα MateBook 14s μπορείς κυριολεκτικά να μεταφέρεις το «γραφείο» σου σχεδόν παντού 24/7, χωρίς κανένα περιορισμό!  Η δε στιβαρή κατασκευή, το καθιστά μια ποιοτική λύση που μπορεί να αντέξει σε οποιαδήποτε… «κακοτυχία». Μάλιστα, με το φωτιζόμενο και εξαιρετικά αθόρυβο full-size πληκτρολόγιο μπορείς πολύ εύκολα να δουλεύεις ακόμη και τη νύχτα (ή να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου PC games).

    Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι ότι παρά τον κομψό και λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό του, το MateBook 14s δεν κάνει «εκπτώσεις» στα διάφορα ports που παρέχει, στα οποία μπορείς να συνδέσεις διάφορες συσκευές. Συγκεκριμένα, το MateBook 14s έχει όλα όσα χρειάζεσαι για να καλύψεις τις portable ανάγκες σου, ενσωματώνοντας δύο USB-C (υποστηρίζουν data, φόρτιση και DisplayPort), μια USB 3.2 Gen 1 (για ακόμη πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων), 1xHDMI (για σύνδεση σε monitor ή big screen TV) και ένα audio input των 3.5 για headset και μικρόφωνο που σίγουρα θα σε βολέψει στα διάφορα teleconference meetings σου (στα Plus εδώ σημείωσε και τα 4 διαθέσιμα μικρόφωνα για crystal clear απόδοση του ήχου). Παράλληλα, η πρόταση της Huawei διαθέτει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο Power Button, σε περίπτωση που θες να αισθάνεσαι δύο φορές πιο ασφαλής!

    Με την ευκολία και την άνεση να αποτελούν το «ζητούμενο» για κάθε power user, η Huawei δεν θα μπορούσε παρά να «επενδύσει» σημαντικά στην οθόνη του MateBook 14s. Το σχεδιαστικό team του κολοσσού της τεχνολογίας, γνωρίζοντας ότι η οθόνη παίζει κομβικό ρόλο στην εμπειρία χρήσης που προσφέρει ένα laptop, φρόντισε να ενσωματώσει στο laptop της ένα LTPS display 14.2 ιντσών, με aspect ratio 3:2, ανάλυση 2520×1680 pixels και αναλογία οθόνης – σώματος που ανέρχεται στο 90%. Αυτή η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς προσφέρει καλύτερες γωνίες θέασης και μεγαλύτερο περιβάλλον για εργασία και ψυχαγωγία, με τον χρήστη να αισθάνεται ότι εκμεταλλεύεται κάθε εκατοστό του display. Επιπλέον, το MateBook 14s έρχεται με variable ρυθμό ανανέωσης στα 60 και 90Hz, μεταδίδοντας μια ακόμη πιο smooth visual εμπειρία, ενώ η multitouch οθόνη 10 σημείων διακρίνεται για την εντυπωσιακή ακρίβεια και ευαισθησία της.

    Τέλος, εάν χρησιμοποιείς για πολλές ώρες το laptop σου, είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεσαι μια κούραση στα μάτια σου. Το ευχάριστο είναι ότι η καινοτόμα πρόταση της Huawei στην κατηγορία των premium laptops, διαθέτει πιστοποίηση TUV Rheinland Low Blue Light και Flicker Free προστασία… for your eyes only!

    Παραγωγικότητα στο… maximum!

    Εξυπακούεται ότι η υψηλή παραγωγικότητα αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του DNA των MateBook και φυσικά το 14s δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Όταν νιώθεις τα ασφυκτικά deadlines να πλησιάζουν και όταν θα πρέπει να πραγματοποιήσεις πολλές εργασίες ταυτόχρονα, το MateBook 14s είναι ο απόλυτος Βασιλιάς του multitasking.

    Με CPU Intel Core 11ης γενιάς (i5-11300 H ή i7 11300 H ανάλογα με την έκδοση που θα προτιμήσεις), το πανίσχυρο laptop της Huawei είναι απλώς ένα μίνι powerhouse που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο, εκεί που άλλα laptops «ασθμαίνουν» και δεν μπορούν να «τραβήξουν» στην ανηφόρα. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα 8 ή 16GB dual channel LPDDR4x μνήμης RAM και με NvMe δίσκους PCIe SSD (με χωρητικότητα στο 1TB ή στα 512GB), δεν πρόκειται ποτέ να βιώσεις τι σημαίνει η έννοια του lag. Κι εάν θες να αφήσεις για λίγο τη δουλειά και να χαλαρώσεις παίζοντας το αγαπημένο σου game ή να παρακολουθήσεις την σειρά – ταινία που προτιμάς στο Netflix, η ενσωματωμένη Intel Iris X GPU μαζί με το «bombastic» τετραπλό σύστημα ηχείων που παράγει κρυστάλλινο ήχο, θα σου υπενθυμίσει ότι το MateBook 14s είναι σχεδιασμένο (εκτός όλων των άλλων) και για διασκέδαση!

    Μιλώντας, βέβαια για τον τομέα του productivity, ένα ακόμη στοιχείο που θα δώσει ένα σημαντικό boost στην επαγγελματική σου ζωή, είναι ο ξεχωριστός και συγχρόνως άνετος τρόπος με τον οποίο το laptop της Huawei μπορεί να επικοινωνήσει με άλλες συσκευές (όπως smartphone ή tablet). Για παράδειγμα, μπορείς πολύ εύκολα να περάσεις data από το κινητό σου τηλέφωνο μέσω της λειτουργίας Huawei Share ή να ενεργοποιήσεις το HUAWEI PC Manager για ακόμη περισσότερο έλεγχο των εργασιών που εκτελεί το laptop σου. Αν μάλιστα, θες να εκτοξεύσεις ακόμη περισσότερο την απόδοση του MateΒook 14s, αυτό μπορείς να το κάνεις πανεύκολα, πιέζοντας μαζί τα πλήκτρα Fn + P που ενεργοποιούν το Performance Mode. Τόσο απλά!

    Σε ότι έχει να κάνει με τις δυνατότητες διασύνδεσης, σε αυτόν τον τομέα πρόκειται να βρεις τα… πάντα, καθώς το MateBook 14s υποστηρίζει: WLAN, ΙΕΕΕ 802.11 a/b/g/n/ac/ax (160MHz), dual band WiFI στα 2.4 και 5GHz, 2×2 ΜΙΜΟ και Bluetooth 5.1. Η διασύνσεση αφορά και το οικοσύστημα συσκευών της HUAWEI μέσω του HUAWEI Share. Το νέο HUAWEI MateBook 14s μπορεί να συνδεθεί με όλα τα νέα smartphones, tablets αλλά και αξεσουάρ της εταιρείας. Για παράδειγμα, αν θέλει κανείς να συνδέσει το HUAWEI MateBook 14s με το smartphone HUAWEI nova 9, η εμπειρία είναι συναρπαστική. Οι δύο συσκευές, καθώς διαθέτουν τα πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορούν να συνδεθούν εύκολα και γρήγορα για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος σε συνδέσεις μέσω καλωδίων ή άλλων εξαρτημάτων.

    Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στην εξαιρετική αυτονομία, καθώς η μπαταρία των 60Wh δεν πρόκειται να σε εγκαταλείψει πάνω στην πιο κρίσιμη στιγμή. Και εάν ωστόσο αυτό συμβεί, τότε ο Supercharge φορτιστής δύναται να φορτίσει πλήρως το MateBook 14s σε σχεδόν 3 ώρες και 15 λεπτά.

    3..2…1 launch!

    Το MateBook 14s τρέχει λειτουργικό Windows 10 (δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 11 όταν γίνει διαθέσιμη) και αποτελεί ένα laptop «όνειρο» για τον δραστήριο και απαιτητικό Power User που έχει μάθει να μην συμβιβάζεται σε «ημίμετρα» και προσωρινές λύσεις. Χωρίς αμφιβολία, η Huawei δημιούργησε ακόμη ένα laptop «best-seller», το οποίο ενσωματώνει ευελιξία, καινοτομία, ταχύτητα, ευκολία στη χρήση και άνεση! Με ένα Huawei MateBook 14s, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεις την  premium κατηγορία των laptops με… άλλο μάτι!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles