19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Huawei: τα τελευταία 3 χρόνια έχει αντικαταστήσει στα smartphones της 13.000 εξαρτήματα με αντίστοιχα από εταιρείες της Κίνας

    Τις συστηματικές προσπάθειες της Huawei να αντιπαρέλθει τους «στραγγαλιστικούς» περιορισμούς που της επέβαλαν οι ΗΠΑ για να την αποκόψουν τόσο από την προμήθεια επεξεργαστών από αμερικανικές εταιρείες όσο και από πρόσβαση σε εργαλεία για να σχεδιάσει τα δικά της chips και να τα κατασκευάσουν συνεργάτες της, αποτυπώνουν (σε αριθμούς) οι πρόσφατες δηλώσεις του ιδρυτή της εταιρείας  Ren Zhengfei.

    Όπως δήλωσε «η Huawei τα προηγούμενα τρία χρόνια έχει αντικαταστήσει 13.000 εξαρτήματα με αντίστοιχα από εταιρείες της Κίνας και έχει προβεί στο ριζικό ανασχεδιασμό περισσότερων από 4.000 κυκλωμάτων».

    Ο Ren δηλώνει επίσης ότι η Huawei έχει επενδύσει περισσότερα από 23.8 δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και την ανάπτυξη το 2022 και θα συνεχίσει να αυξάνει το ποσό αυτό, όσο η κερδοφορία βελτιώνεται. Από την άλλη, η εταιρεία δεν έχει σχέδια να ανταγωνιστεί την εξαιρετικά δημοφιλή ChatGPT, τονίζει ωστόσο ότι η Microsoft, η οποία βρίσκεται πίσω από την εταιρεία που την ανέπτυξε, την Open AI, δεν θα είναι ο μόνος κυρίαρχος παίκτης. Η Huawei αντίθετα εστιάζει στο να αποτελέσει την computing πλατφόρμα πάνω στην οποία θα τρέχει η AI του μέλλοντος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles