22 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Η μάχη των… φύλων ξεκίνησε στο Twitter! Ποιοι όροι θεωρούνται πλέον προσβολή για τον Elon Musk

    Μια ακόμα απόφαση για το Twitter πήρε πρόσφατα ο Elon Musk. Οι όροι “cis” και “cisgender” θα θεωρούνται πλέον προσβολή στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.  Ο όρος “cisgender” αναφέρεται συνήθως σε άτομα των οποίων η ταυτότητα φύλου ταιριάζει με το φύλο γέννησής τους. Εάν ένα άτομο γεννηθεί άντρας και έχει αρσενική ταυτότητα φύλου, τότε θα θεωρηθεί “cisgender”.

    Η αλλαγή προέκυψε όταν ο James Esses παραπονέθηκε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον αποκαλούσαν «cissy». «Από τη στιγμή που δημοσίευσα ένα Tweet λέγοντας ότι απορρίπτω τη λέξη “cis” και δεν θέλω να με αποκαλούν έτσι, λαμβάνω μια σειρά μηνυμάτων από trans ακτιβιστές που με αποκαλούν “cissy” και μου λένε ότι είμαι “cis” “είτε μου αρέσει είτε όχι”», έγραψε. «Φανταστείτε να αντιστρέφονταν οι ρόλοι».

    Ο Musk απάντησε με μια ανακοίνωση που αναφέρει ότι «η επαναλαμβανόμενη, στοχευμένη παρενόχληση εναντίον οποιουδήποτε λογαριασμού θα φέρει στους λογαριασμούς που ενοχλούν, τουλάχιστον, προσωρινές αναστολές».

    Στη συνέχεια, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: «Οι λέξεις “cis” ή “cisgender” θεωρούνται προσβολές σε αυτήν την πλατφόρμα», έγραψε, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

    «Είμαι 102,3% σίγουρος ότι ο Elon δεν έχει ιδέα τι σημαίνει “cis” ή “cisgender”», αναφέρει ένα σχόλιο. «Το να απειλείς να αναστείλεις χρήστες στην πλατφόρμα “ελευθερίας του λόγου” επειδή πρόφεραν μια λέξη που δεν καταλαβαίνεις, αλλά ο φόβος σε ευνουχίζει, είναι αρκετά φασιστική λογική».

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk εκφράζει την περιφρόνησή του για τη γλώσσα που σχετίζεται με την ταυτότητα του φύλου.

    «Υποστηρίζω απόλυτα τους trans, αλλά όλες αυτές οι αντωνυμίες είναι ένας εφιάλτης», ανέφερε παλαιότερα.

    Διαβάστε επίσης:

    “Φουντώνει” η κόντρα Musk και Zuckerberg! Θα λύσουν τις διαφορές τους στο… ρινγκ

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles