22 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Η Νέα Καινοτομία της Lenovo για ανθεκτικό Edge Computing

    Σήμερα, η Lenovo Infrastructure Solutions Group (ISG) ανακοίνωσε ότι θα είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει στην αγορά λύση λογισμικού με την VMware για λειτουργία στο έπακρο του ThinkSystem SE350 Edge Server. Η νέα λύση θα αποσταλεί απευθείας στους ιστότοπους των πελατών που διαθέτουν τη λύση λογισμικού VMware, προφορτωμένη σε ένα ζευγάρι ThinkSystem SE350 με ενισχυμένη αντοχή και ασφάλεια. Η Lenovo ανακοίνωσε επίσης τη αναβάθμιση του λογισμικού διαχείρισης Lenovo Open Cloud Automation το οποίο αυτοματοποιεί τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την συνεχή διαχείριση  του cloud datacenter και των ιστότοπων. Κάθε είδους οργανισμοί μπορούν πλέον να σχεδιάσουν το δικό τους cloud datacenter και τις λύσεις υποδομής edge, χρησιμοποιώντας το ίδιο λογισμικό διαχείρισης.

    Η υβριδική εργασία είναι η επερχόμενη νέα πραγματικότητα, γεγονός που επιταχύνει την ανάγκη εξέλιξης στις λύσεις cloud. H Lenovo εργάζεται για την κατασκευή ακόμη εξυπνότερων λύσεων υποδομής, ώστε οι πελάτες να μπορούν να προηγηθούν άνετα σε αυτόν τον υβριδικό χώρο εργασίας. «Για καλύτερη επιχειρηματική συνέχεια, βελτιωμένες εφαρμογές και καλύτερη εμπειρία χρήσης, τα υβριδικά μοντέλα cloud αναπτύσσονται τόσο στο cloud όσο και στο edge. Η νέα λύση που ανακοινώθηκε σήμερα, υποστηρίζει αυτό το υβριδικό μοντέλο ». δήλωσε ο Charles Ferland, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, Edge Computing and Communication Services Providers στην Lenovo ISG. “Μπορεί να εξοικονομήσει έως και τους μισούς διακομιστές που συνήθως απαιτούνται και εκμεταλλεύεται πλήρως τις ενσωματωμένες δυνατότητες δικτύωσης του ThinkSystem SE350 προκειμένου να απομακρύνει τυχόν υπολοιπόμενα στοιχεία δικτύωσης από το edge.” ?

    Λύση λογισμικού VMware για το edge

    Η Lenovo θα είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το VMware και την νέα λύση λογισμικού που τρέχει στο  ThinkSystem SE350 της Lenovo. Αυτή η λύση θα απλοποιήσει τη δικτύωση με ενσωματωμένo switching και ασύρματη συνδεσιμότητα, εξαλείφοντας την ανάγκη για εξωτερικές συσκευές δικτύου στο edge και επιτρέποντας την ομαλότερη και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος. Οι χρήστες του VMware θα μπορούν σύντομα να απολαμβάνουν το ίδιο περιβάλλον που επιλέγουν για το κέντρο δεδομένων τους, απευθείας στο σημείο όπου βρίσκονται, παραγγέλνοντας αυτό το ολοκληρωμένο και προ-φορτωμένο πακέτο.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Lenovo καθώς οι πελάτες μεταφέρουν την καινοτομία τους από το εσωτερικό data center τους στο δημόσιο cloud και στο edge”, λέει ο Muneyb Minhazuddin, VP, Edge Computing, VMware.

    Αυτή η νέα λύση είναι ιδανική για απομακρυσμένα sites που πρέπει να είναι σε θέση να επεξεργάζονται δεδομένα πιο κοντά στον τόπο δημιουργίας τους και πιο κοντά στους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων λιανικής, των εργοστασίων παραγωγής και των σχολείων, κλπ. Λόγω της ανθεκτικής λειτουργίας του ThinkSystem SE350, αυτή η λύση θα είναι σε θέση να διατηρήσει την απρόσκοπτη λειτουργία της σε ακραίες θερμοκρασίες και είναι ιδιαίτερα ανθεκτική σε υψηλά επίπεδα σοκ. Επιπλέον, οι κρυπτογραφημένοι σκληροί δίσκοι και η ανίχνευση κίνησης και παραβίασης, θα διατηρούν ασφαλή τα δεδομένα και τη συσκευή.

    Lenovo Open Cloud Automation

    Η ανάπτυξη απόμακρυσμένων edge sites απαιτεί ένα σύνολο εργαλείων διαχείρισης που επιτρέπει στους οργανισμούς/χρήστες να αυτοματοποιούν εργασίες, χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό επί τόπου. Η Lenovo έχει αναβαθμίσει τη λύση λογισμικού Lenovo Open Cloud Automation έτσι ώστε να περιλαμβάνει πλέον λειτουργίες edge, εξοικονομώντας  χρόνο για τους χρήστες, μέσα από πρωτοποριακές δυνατότητες διαχείρισης. To ενιαίο αυτό interface, αυτοματοποιεί τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συνεχή διαχείριση της φυσικής και της εικονικής υποδομής που απαιτείται για τη φιλοξενία εφαρμογών cloud στο data center και σε χιλιάδες edge sites.

    Η λύση Lenovo Open Cloud Automation βοήθησε πελάτες όπως η T-Systems να διατηρήσουν την ΙΤ κληρονομιά της εταιρίας μας και να ετοιμαστούν για το μέλλον. Η T-Systems ήταν αναγκαίο να εξοικονομήσει κόστος και να εκσυγχρονίσει την υποδομή της με μια ανοιχτή, και εντελώς αυτοματοποιημένη πλατφόρμα η οποία να μπορεί να φιλοξενήσει το μελλοντικό φόρτο εργασίας για πελάτες που βρίσκονται εντός και εκτός της εταιρικής έδρας τους, διατηρώντας παράλληλα τα καθιερωμένα τους τεχνολογικά περιβάλλοντα. “Οι χρήστες διαθέτουν πλέον 100% αυτοματοποιημένη πλατφόρμα μέσω LOC-A», δήλωσε ο Thomas Rumpf, CTO Private Cloud στην T-Systems. «Ωστόσο, διατηρούμε την δυνατότητα να εξατομικεύουμε τις υπηρεσίες μας μέσω απολύτως αυτοματοποιημένων blueprints, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εξοικονόμηση κόστους για τους πελάτες μας από 30 έως 40%.»

    Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις λύσεις resilient edge στο  Lenovo Tech World.

    Τα LENOVO και THINKSYSTEM είναι εμπορικά σήματα της Lenovo.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles