17.7 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Η… πρωτότυπη ψηφιακή εφημερίδα της Κούβας

    Στην Κούβα η τεχνολογία… κάνει διακοπές. Οι κάτοικοι της χώρας έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο, την ώρα που το εκεί καθεστώς επέτρεψε μόλις πριν από έξι χρόνια την πώληση –κινέζικων στην πλειοψηφία τους- smartphones και υπολογιστών. Ο κόσμος όμως πάει μπροστά και ήρθε η ώρα και για την Κούβα να αποκτήσει τη δική της ψηφιακή εφημερίδα.

    cuba

    Κατ’ αρχάς, για να ξέρουμε τι λέμε, οτιδήποτε κριτικάρει το κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας, θεωρείται αυτόματα ποινικό αδίκημα. Ως εκ τούτου η λογοκρισία που πέφτει, τουλάχιστον στα παραδοσιακά Μέσα είναι τεράστια. Αυτό ωστόσο ίσως να ‘ναι κομματάκι δύσκολο με το εγχείρημα της blogger, Yoani Sanchez, η οποία στις 21 Μαΐου ξεκινά την ψηφιακή της εφημερίδα 14ymedio. Για τη διανομή της μάλιστα, δεδομένου του ότι η τεχνολογία δεν έχει διεισδύσει αρκετά στη χώρα, η Sanchez σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο: κινητά τηλέφωνα, emails, CD ή ακόμα και USB flash drives!

    Η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι Κουβανοί έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και οι περισσότεροι εξ’ αυτών, με πλάγιους τρόπους. Μένει να δούμε αν το εγχείρημα της Sanchez θα στεφθεί με επιτυχία και πόσο εν τέλει θα διαρκέσει…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles