25.8 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
More

  Η Samsung ανακηρύσσει την «εποχή των εμπειριών» στη CES 2020

  Η Samsung Electronics ανακήρυξε την «Εποχή των Εμπειριών» (Age of Experience) στη CES 2020. Ο H.S. Kim, President και CEO στη Samsung Consumer Electronics, προανήγγειλε μια δεκαετία κατά την οποία η εταιρεία θα εστιάσει στην ανθρωποκεντρική καινοτομία.  Υλικό και λογισμικό θα συνδυαστούν απρόσκοπτα ώστε να δημιουργήσουν εξατομικευμένες εμπειρίες για μια πιο βολική, πιο ευχάριστη και πιο ουσιαστική ζωή.

  Η Εποχή των Εμπειριών θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι φροντίζουν τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, τον τρόπο που προσαρμόζουν τα σπίτια τους για την ικανοποίηση προσωπικών αναγκών, καθώς και τον τρόπο δημιουργίας ασφαλέστερων, βιώσιμων έξυπνων πόλεων. Παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην έξυπνη ρομποτική, το AI, το 5G και την υπολογιστική δύναμη αιχμής, η Samsung μοιράστηκε την ιδέα ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, στο οποίο οι τεχνολογίες αυτές θα συνεργάζονται για να προσφέρουν πιο πλούσιες και πιο εξατομικευμένες εμπειρίες στους καταναλωτές.

  Το Επόμενο Επίπεδο της Προσωπικής Φροντίδας

  Στον πυρήνα του ανθρωποκεντρικού οράματος της Samsung βρίσκεται η προσωπική φροντίδα, για την ενίσχυση της υγείας και ευεξίας των καταναλωτών ανταποκρινόμενη στις ατομικές τους ανάγκες. Ο H.S. Kim αποκάλυψε το όραμα της Samsung για ρομπότ συντροφιάς, και σύστησε το Ballie, ένα μικρό, κυλιόμενο ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει, να υποστηρίξει και να αποκριθεί στις ανάγκες του κατόχου του, βοηθώντας στις δουλειές του σπιτιού.

  Ο Sebastian Seung, Executive Vice President και Chief Research Scientist στη Samsung Electronics μιλώντας περαιτέρω για το Ballie εξήγησε πώς οι ενσωματωμένες ΑΙ δυνατότητές του, τού επιτρέπουν να βοηθά στην προπόνηση, παραμένοντας μια κινητή συσκευή που αναζητά λύσεις για τις μεταβαλλόμενες ανθρώπινες ανάγκες. Παράλληλα, διατηρεί αυστηρά πρότυπα ασφαλείας και προστασίας δεδομένων.

  «Πιστεύουμε πως η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί το μέλλον στην προσωπική φροντίδα» δήλωσε ο Dr. Seung. «Βλέπουμε πως η τεχνολογία ΑΙ που ενσωματώνεται στις συσκευές αποτελεί το βασικό συστατικό για εξατομικευμένες εμπειρίες. Το ενσωματωμένο ΑΙ προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν την πληροφορία, προστατεύει τα προσωπικά τους δεδομένα, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει το πλεονέκτημα της εξατομίκευσης».

  Η Samsung παρουσίασε, επίσης, προηγμένες και εξατομικευμένες λύσεις υγείας. Για παράδειγμα, η εταιρεία συνεργάστηκε με την κοινοπραξία Kaiser Permanente για την ανάπτυξη μιας οικιακής, εικονικής λύσης καρδιακής αποκατάστασης που συνδυάζει ένα smartwatch της Samsung με ένα smartphone, μέσω λειτουργίας Bluetooth. Η εφαρμογή HeartWise της Samsung στέλνει υπενθυμίσεις άσκησης στον ασθενή, συλλέγει δεδομένα δραστηριότητας και παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό του κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Αυτά τα δεδομένα μεταφορτώνονται αυτόματα μέσω του smartphone, στην καρτέλα του ασθενούς, έτσι ώστε οι κλινικοί ιατροί, οι επαγγελματίες υγείας και οι φυσιοθεραπευτές να μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδό του και να πράττουν ανάλογα.

  Το Εξατομικευμένο Σπίτι

  Η Samsung έδωσε, επίσης, μια πρώτη γεύση από το σπίτι του μέλλοντος. Σύμφωνα με τον Federico Casalegno, Chief Design Innovation Officer στο Samsung Design Innovation Center, το σπίτι θα προσφέρει μοναδικές, απίθανες εμπειρίες με πρωτοποριακές καινοτομίες που θα στηρίζονται σε λύσεις ΑΙ, αισθητήρες και ανάλυση δεδομένων. «Όπως ακριβώς κι ένας ζωντανός οργανισμός, το έξυπνο σπίτι θα είναι ένας εξολοκλήρου προσωπικός χώρος, που θα παρέχει εξατομικευμένες εμπειρίες στον καθένα, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες του».

  Ο Dr. Casalegno επεσήμανε τον τρόπο με τον οποίο η εξάλειψη των ορίων σε φυσικό και ψηφιακό κόσμο, μπορεί να μετατρέψει τους χώρους διαβίωσης σε ξεχωριστούς χώρους εμπειρίας, όπως μια γκαλερί τέχνης, ένα στούντιο γιόγκα ή ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αυτή η συνάντηση φυσικού και ψηφιακού κόσμου, σύμφωνα με τον Dr. Casalegno, θα συμβάλλει στη μεταμόρφωση του σπιτιού κατά την επόμενη δεκαετία.

  Στη συνέχεια, ο Federico Casalegno παρουσίασε την πρώτη παγκοσμίως εμφάνιση της συναρπαστικής τεχνολογίας Gait Enhancing & Motivating System (GEMS) της Samsung. Κατά την παρουσίαση, οι καταναλωτές ενημερώθηκαν για τον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιούν AR γυαλιά για να ασκηθούν με έναν ψηφιακό προσωπικό προπονητή, να ανέβουν ένα βουνό, ή να περπατήσουν κάτω από το νερό, από την άνεση του καθιστικού τους. Παράλληλα, η τεχνολογία GEMS συγκέντρωνε και ανέλυε τα αποτελέσματα για να παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις.

  Η Samsung έδειξε, ακόμα, πώς ένα δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί με μια οθόνη, π.χ. με τη MicroLED,  και ένα συνδυασμό λογισμικού, AI, IoT και υλικού. «Μια οθόνη δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι το παράθυρο στον κόσμο που επιτρέπει στους ανθρώπους να συνδεθούν άμεσα με τους αγαπημένους και τους φίλους τους σαν να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο», δήλωσε ο Δρ Casalegno, υπογραμμίζοντας ότι τα έξυπνα δωμάτια μπορούν να προσφέρουν εμπειρίες δίχως όρια.

  Η Samsung αναφέρθηκε επίσης, στην εξέλιξη της σύγχρονης μαγειρικής, κατά την οποία οι συσκευές αναλαμβάνουν την παρασκευή γευμάτων, συνδυάζοντας προσωπικό σεφ, διατροφολόγο και βοηθό αγορών. Η ευφυής και πρωτοποριακή τεχνολογία μπορεί να προσαρμόσει ολόκληρη την εμπειρία του φαγητού για τους καταναλωτές, από την πρόταση συνταγών και τον προγραμματισμό γευμάτων σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις μέχρι την υποστήριξη στα ψώνια, την υλοποίηση και το μαγείρεμα.

  Ασφαλέστερη και Πιο Βιώσιμη Αστική Ζωή σε Έξυπνες Πόλεις

  Στο πλαίσιο της αυξανόμενης παγκόσμιας αστικοποίησης, η Samsung περιέγραψε το όραμά της για τις Έξυπνες Πόλεις, όπου τα ευφυή συστήματα θα τροφοδοτούνται από έξυπνες συσκευές, πλατφόρμες και δεδομένα για να κάνουν τη ζωή στην πόλη ασφαλέστερη και ευκολότερη. Η Emily Becher, Senior Vice President και Head του Samsung NEXT Global, σχολίασε: «Έχουμε τα εργαλεία και τις γνώσεις για να δημιουργήσουμε ευφυή συστήματα που θα κάνουν τη ζωή στην πόλη πιο διαδραστική, ασφαλή και αποτελεσματική, ώστε οι απόγονοί μας να μπορούν να απολαμβάνουν την αστική ζωή. Οι έξυπνες πόλεις που χρησιμοποιούν το AI, το IoT και το 5G θα μεταμορφώσουν το πώς αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον με τρόπους που μεγιστοποιούν την ευκολία και την απόλαυση».

  Καθώς επεκτείνεται η εφαρμογή της τεχνολογίας IoT, από το σπίτι σε όλους τους τύπους κτιρίων, το βασικό όραμα της Samsung είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση των εκπομπών και η συμβολή στην επίτευξη της βιωσιμότητας, ακολούθως της πληθυσμιακής αύξησης. Τα έξυπνα κτίρια θα προσφέρουν πιο συνδεδεμένη και άνετη ζωή. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι των έξυπνων κτιρίων θα μπορούν να καλούν ανελκυστήρες, να απενεργοποιούν τα φώτα, να διαχειρίζονται τις παραδόσεις ή να ψάχνουν για σημεία στάθμευσης με ένα απλό άγγιγμα συσκευής ή μια φωνητική εντολή. Οι ευφυείς συσκευές που θα είναι εγκατεστημένες σε έξυπνα κτίρια θα ενημερώνουν για αναγκαίες επισκευές και θα μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα, προτού καν οι κάτοικοι παρατηρήσουν την ύπαρξή του.

  Για την υλοποίηση του στόχου της δημιουργίας μιας έξυπνης πόλης με έξυπνα κτίρια, η εταιρεία τόνισε τη σημασία της ανοικτής συνεργασίας. Η Samsung εργάζεται για την σύναψη εταιρικών σχέσεων με κατασκευαστές και διαχειριστές ακινήτων όπως η Greystar Real Estate Partners, κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής ακινήτων, με έδρα στις ΗΠΑ, με την οποία θα σχεδιάσει λύσεις έξυπνων κτιρίων.

  Η Samsung προέβαλε, ακόμα, πώς ο συνδυασμός του 5G, της υπολογιστικής δύναμη αιχμής και του AI θα μεταμορφώσει την εμπειρία της αστικής μεταφοράς. Η Becher μοιράστηκε το όραμα της εταιρείας να ηγηθεί της νέας εποχής των μέσων μεταφοράς, με τεχνολογία 5G που θα επιτρέπει την επικοινωνία οχήματος με καθετί (Vehicle-to-Everything), συνδέοντας απρόσκοπτα τα αυτοκίνητα με την υπόλοιπη πόλη.

  Δημιουργώντας Έναν Καλύτερο Κόσμο για Όλους  

  Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη CES 2020, ο H.S Kim τόνισε τρεις σημαντικούς τομείς για την πορεία της εταιρείας στο μέλλον: ασφάλεια και ιδιωτικότητα, ωφέλιμη τεχνολογία, και εταιρική ευθύνη.

  Ο Kim διευκρίνισε ότι ως ηγέτης της βιομηχανίας, η δέσμευση της Samsung Electronics για την ασφάλεια των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής θα αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα, καθώς η τεχνολογία θα εξελίσσεται. Ακόμα, δήλωσε ότι το πλέον σημαντικό είναι η διασφάλιση πως οι άνθρωποι θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο των πληροφοριών τους, λέγοντας πως «η Samsung ποτέ δεν θα μοιραστεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών με τρίτους, χωρίς να έχει προηγηθεί ρητή και άμεση συγκατάθεσή τους».

  Υπογράμμισε ότι το Samsung Knox, η πλατφόρμα ασφαλείας της εταιρείας, θα συνεχίσει να διευρύνεται για να προστατεύει μια αυξανόμενη γκάμα συσκευών της Samsung – από κινητά και τηλεοράσεις έως οικιακές συσκευές και πολλά άλλα. «Θα εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση και μεταφορά δεδομένων, προωθώντας τις προσπάθειες της εταιρείας για την προστασία των δεδομένων με ενσωματωμένες λειτουργίες AI, υπολογιστικής δύναμης και τεχνολογίας blockchain».

  Η Samsung με τεχνολογίες όπως το Relumino, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης να δουν, το IGNIS, ένα εργαλείο που βοηθά τους πυροσβέστες να κάνουν τη δουλειά τους ασφαλέστερη και το GEMS, που βοηθά τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες να μετακινούνται, ανέδειξε πως καινοτομεί για το οικουμενικό όφελος.

  Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Samsung, σκοπός της τεχνολογίας είναι η επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και η ενδυνάμωση των ανθρώπων, ώστε να επιτύχουν περισσότερα και να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles