20.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Ιστορική στιγμή για τις διαστημικές παρατηρήσεις! Έφτασε στον προορισμό του το James Webb

    Το τηλεσκόπιο James Webb υπολογίζεται ότι κόστισε 10 δισεκατομμύρια δολάρια και αποτελεί ένα από τα ακριβότερα επιστημονικά όργανα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Όπως έγινε γνωστό, έναν μήνα περίπου μετά την εκτόξευσή του, το διαστημικό τηλεσκόπιο έφτασε στον τελικό προορισμό του, σε απόσταση 1,5 εκατομμυρίου χιλιομέτρων από τη Γη. Από εκεί, θα μπορέσει να παρατηρήσει τους πρώτους γαλαξίες του σύμπαντος, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA.

    Το τηλεσκόπιο ενεργοποίησε τους προωθητήρες του γύρω στις 21.00 για να φτάσει στο σημείο Λαγκράνζ L2, την ιδανική τοποθεσία για να παρατηρήσει τον κόσμο. «Καλωσόρισες στο σπίτι σου, Webb», ανέφερε ο διευθυντής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας Μπιλ Νέλσον σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

    «Κάναμε ένα ακόμη βήμα για την αποκάλυψη των μυστηρίων του σύμπαντος. Και ανυπομονώ να δω τις πρώτες καινούριες εικόνες του σύμπαντος από το Webb αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

    Από το σημείο L2, που επέλεξε πολύ σχολαστικά η NASA, το τηλεσκόπιο θα μπορέσει να λειτουργεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που είναι αναγκαίες για να λειτουργούν τα επιστημονικά όργανά του.

    Διαβάστε επίσης: Πολικές αρκούδες επιστρέφουν σε εγκαταλελειμμένο μετεωρολογικό σταθμό (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles