19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Τα Kaspersky Labs πέφτουν θύμα επίθεσης από hackers!

    Η Kaspersky είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στον τομέα του software security, καθώς πρόκειται για τους developers του διάσημου Kaspersky Antivirus. Η λογική λέει ότι από τη στιγμή που δημιουργούν λύσεις προστασίας από ιούς για όλους τους users, σίγουρα οι servers και το εσωτερικό τους δίκτυο θα πρέπει να είναι αδιαπέραστο. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε κάτι τέτοιο μάλλον δε συμβαίνει στην πραγματικότητα…

    Kaspersky

    Πρόσφατα τα Kaspersky Labs έπεσαν θύμα επίθεσης από hackers, με τον CEO της εταιρείας Eugene Kaspersky, να αποκαλεί τη συγκεκριμένη cyber-attack ως εξαιρετικά πολύπλοκη και δύσκολα ανιχνεύσιμη. Μάλιστα, ο ιθύνων νους των Kaspersky Labs το προχώρησε ακόμη περισσότερο, θεωρώντας ότι πίσω από αυτή την επίθεση βρίσκεται κάποιο κράτος με ανεπτυγμένες δυνατότητες κυβερνοπολέμου. Αν και ο ίδιος δεν ανέφερε ποιο κράτος μπορεί να είναι αυτό, ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι η Kaspersky πρόκειται για μία εταιρεία που έχει την έδρα της στη Ρωσία, οπότε μπορείτε να φανταστείτε ότι με τα μέτωπα που έχει ανοίξει σε γεωπολιτικό επίπεδο η Ρωσία ότι θα μπορούσε να ήταν… οποιοσδήποτε. Όπως τόνισε ο Eugene Kaspersky η επίθεση βασίστηκε σε ένα malware το οποίο είχε παρόμοια χαρακτηριστικά με το Trojan Duqu, το οποίο συνδέθηκε με δεκάδες επιθέσεις σε χώρες όπως το Ιράν, η Γαλλία, η Ινδία και η Ουκρανία το 2011. Οι hackers παρόλο που κατάφεραν να υποκλέψουν στοιχεία που σχετίζονται με τα security projects της εταιρείας, η συγκεκριμένη επίθεση σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε τους users που έχουν εγκατεστημένο το Kaspersky Anti-virus στους υπολογιστές τους. Τελικά, όπως λέει και το ρητό: συμβαίνει και στις  καλύτερες οικογένειες!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles