22 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Κατρακυλούν τα έσοδα του Twitter: μειώθηκαν κατά 50% μετά την εξαγορά από τον Ελον Μασκ

    Οι αριθμοί… διαψεύδουν τις προσδοκίες του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, ιδιοκτήτη του Twitter ο οποίος προέβλεπε τον περασμένο Μάρτιο, ότι το Twitter θα είχε γίνει και πάλι κερδοφόρο μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Αιτία της πτώσης φαίνεται πως είναι η αποδυνάμωση των ελέγχων για ακατάλληλο περιεχόμενο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση εταιρειών που δεν ήθελαν οι διαφημίσεις τους να εμφανίζονται δίπλα σε ακατάλληλες αναρτήσεις.

    Παράλληλα, το Twitter επιβαρύνεται με τόκους 1,5 δισ. τον χρόνο λόγω των δανείων που έλαβε ο Μασκ για να ολοκληρώσει την εξαγορά της εταιρείας τον περασμένο Οκτώβριο. Τα έξοδα πέρα από τις αποπληρωμές δανείων μειώθηκαν στα 1,5 δισ. δολάρια το 2023, έναντι πρόβλεψης 4,5 δισ., μετά την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων και τη μείωση του λειτουργικού κόστους, είχε αναφέρει παλαιότερα ο Μασκ.

    Παραμένει ασαφές ποιο χρονικό διάστημα αφορά η μείωση των εσόδων στο μισό. Ο ιδιοκτήτης είχε προηγουμένως δηλώσει πως η εταιρεία θα έχει φέτος έσοδα 3 δισ. δολαρίων, έναντι 5,1 δισ. το 2021. Πάντως, εκτός από τις οικονομικές πιέσεις, το Twitter έχει τώρα να αντιμετωπίσει και τον ανταγωνισμό της νέας πλατφόρμας Threads της Meta, η οποία μέσα σε λίγες ημέρες συγκέντρωσε πάνω από 150 εκατομμύρια χρήστες.

    Διαβάστε επίσης: Twitter: δίνει αμοιβές στους influencers για να «κόψει τη φόρα…» του Threads

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles