20.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Κλιματική αλλαγή: Έφτασε η πανίσχυρη λευκή μπογιά που λύνει το πρόβλημα!

    Μια λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που ξεφεύγει από την… πεπατημένη έρχεται τώρα με τη μορφή μιας πανίσχυρης λευκής μπογιάς. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Purdue έχουν αναπτύξει ένα εξαιρετικά ανακλαστικό χρώμα που μπορεί να αντανακλά πάνω από το 98% του φωτός. Ενώ αρχικά σχεδιάστηκε για κτίρια, με στόχο να περιοριστεί η εξάρτηση από τον κλιματισμό, ο πιθανός αντίκτυπος του χρώματος θα μπορούσε να επεκταθεί για να μειωθεί η θερμοκρασία ολόκληρου του πλανήτη.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή Jeremy Munday από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η εφαρμογή αυτού του super χρώματος σε μόλις 1-2% της επιφάνειας της Γης θα μπορούσε να σταθεροποιήσει σημαντικά τις παγκόσμιες θερμοκρασίες αντανακλώντας σημαντικές ποσότητες φωτός πίσω στο διάστημα. Αυτή η σημαντική ανακάλυψη προσφέρει μια πολλά υποσχόμενη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Συγκεκριμένα, ο Munday τονίζει ότι η επίδραση της μπογιάς στο σύμπαν θα ήταν αμελητέα και θα μπορούσε να συγκριθεί με την έκχυση ενός φλιτζανιού νερού στον τεράστιο ωκεανό.

    Η κάλυψη του 1-2% της επιφάνειας της Γης με το χρώμα φαντάζει ένα μνημειώδες έργο, αφού πρόκειται για εφαρμογή σε περίπου 2-4 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια. Λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική επιφάνεια της Γης -περίπου 197 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια-, το μέγεθος αυτής της προσπάθειας γίνεται εμφανές. Για να καλυφθεί μόλις το 1% της επιφάνειας, θα χρειάζονταν 139 δισεκατομμύρια γαλόνια λευκής βαφής.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα νέα αξεσουάρ “Tune” θα κάνουν το καλοκαίρι σου πιο… ξέγνοιαστο!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles