22 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    LG XBOOM PK5 Bluetooth: “Εκρηκτικός” και ποιοτικός ήχος σε compact διαστάσεις!

    Συχνά από τα γραφεία του Digital Life, περνούν και αρκετά προϊόντα ήχου… αλλά αυτά που απολαμβάνουμε περισσότερο να δοκιμάζουμε, είναι αναμφίβολα τα “μεγάλα” bluetooth ηχεία. Είναι μια ταχέως ανερχόμενη κατηγορία προϊόντων που αποδίδουν εξαιρετικά ισχυρό και ποιοτικό ήχο, μπορούν να μεταφερθούν εύκολα και είναι ιδανικά για να “στήσετε” ένα παρτυ οπουδήποτε θέλετε, μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο πρόλογος αφορά, φυσικά, το νέο XBOOM PK5 της LG που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις… πάμε να το δούμε!

    LG XBOOM PK5 (2)

    Το ηχείο έχει βάρος 1,2Kg και έτσι μεταφέρεται εύκολα, κυρίως χάρη στις πλαστικές χειρολαβές που διαθέτει, οι οποίες ταυτόχρονα λειτουργούν και ως στηρίγματα για να το τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε οριζόντια ή κατακόρυφη θέση θέλετε. Έχει διαστάσεις 220 x 129 x 119 χιλιοστών και το κυρίως σώμα του αποτελείται από μαύρο ματ πλαστικό, χωρίς όμως να υπολείπεται σε “αίσθηση” ποιότητας κατασκευής. Τα πλήκτρα στο πάνω μέρος του είναι ποιοτικά, μεγάλα και φωτιζόμενα, ενώ σας επιτρέπουν να ελέγξετε αρκετά πράγματα χωρίς χρήση κάποιου app. Στο “πίσω” μέρος του, ένα ελαστικό πορτάκι στεγανοποιεί το χώρο των υποδοχών φόρτισης, audio-in και το reset button.

    LG XBOOM PK5 (6)

    Στο εσωτερικό του κρύβονται δύο οδηγοί των 10 Watts έκαστος, έτσι μπορείτε να γεμίσετε με ήχο οποιοδήποτε χώρο με 20 Watts ισχύος, τα οποία θα σας καλύψουν άνετα ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Επιπλέον, τα παθητικά σώματα στις πλευρές λειτουργούν και σαν mini οδηγοί μπάσων, εκμεταλλευόμενα και τον όγκο της καμπίνας του XBOOM, έτσι ώστε να αποδίδουν αρκετά καλά και τις χαμηλές συχνότητες, σε υψηλή ένταση. H γνωστή συνεργασία της LG με τη Meridian Audio φέρνει στο PK5 και τις λειτουργίες Enhanced Bass και Clear Vocal, τις οποίες μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε από τα πλήκτρα του, ώστε να απολαμβάνετε στο έπακρο κάθε τραγούδι, ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες σας. Το PK5 είναι, φυσικά, προστατευμένο απέναντι στο νερό με βάση το IPX5 πρότυπο, οπότε ακόμα κι αν υπάρξει κάποιο… ατύχημα με το νερό, τον καφέ ή το ποτό σας, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

    LG XBOOM PK5 (12)

    Η όραση, όμως, είναι ακόμα πιο σημαντική απ’την ακοή. Και το ηχείο της LG “φροντίζει” και γι’αυτήν, καθώς οι δύο οδηγοί περιβάλλονται από LED δακτύλιους, οι οποίοι παράγουν εντυπωσιακούς χρωματισμούς, δίνοντας άλλο αέρα στο χώρο σας, ειδικά σε ένα βραδυνό, ημισκότεινο σκηνικό. Τα χρώματα αλλάζουν και πάλλονται ανάλογα με τη μουσική αλλά μπορείτε και να τα ελέγξετε ανεξάρτητα μέσω από το LG Bluetooth Audio app. Οι δυνατότητες Bluetooth του ηχείου, όμως, δε σταματούν εδώ. Μπορείτε να συνδέσετε μέχρι και δύο διαφορετικά smartphones ταυτόχρονα με αυτό, ώστε να “παίζετε” μουσική και από τα δύο, εναλλάξ. Υποστηρίζει Apt-X HD, AAC και SBC οπότε ο ήχος που αποδίδει από ασύρματη πηγή είναι εξαιρετικής πιστότητας και η απώλεια ποιότητας ελαχιστοποιείται.

    LG XBOOM PK5 (5)

    Να σημειωθεί, επίσης, πως το XBOOM PK5 υποστηρίζει και φωνητικές εντολές για τον έλεγχο της αναπαραγωγής, της έντασης κ.λπ., αρκεί να το έχετε συνδέσει με Android ή iOS τηλέφωνο που υποστηρίζει την φωνητική βοήθεια. Και πέραν αυτού, μπορεί να εκτελέσει χρέη… ψηφιακής βοηθού (Google Now, Siri), έτσι μπορείτε να το ρωτήσετε για το ποιά είναι η κοντινότερη πιτσαρία, τι καιρό θα κάνει το βράδυ και ό,τι άλλο θέλετε!

    Σε ένα τέτοιο ηχείο, όμως, πολύ σημαντική είναι και η αυτονομία. Ευτυχώς, χάρη στη μπαταρία των 2.700mAh που βρίσκεται στο εσωτερικό του, το XBOOM PK5 προσφέρει έως και 20 ώρες αναπαραγωγής (ανάλογα με την ένταση και τον φωτισμό, φυσικά), υπερ-αρκετές για να σας συντροφεύει με μουσική μέχρι… το πρωί της επόμενης μέρας! Όσο για τη φόρτιση, γίνεται μέσω του παρεχόμενου φορτιστή και διαρκεί 4 ώρες.

    Το LG XBOOM PK5 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά έναντι €129 και θα το βρείτε σε πολλά καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων τεχνολογίας.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles