22 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Maglev keyboard και τα laptops γίνονται πιο λεπτά από ποτέ!

    Στη φετινή Computex την προσοχή κέντρισαν περισσότερο τα προϊόντα εκείνα τα οποία συνδύαζαν χαμηλό ενεργειακό κόστος, δυνατότητες και εξωτερική εμφάνιση, με τους κατασκευαστές laptops να βαδίζουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία, στο πλαίσιο της γνωστής έκθεσης παρουσιάστηκε ένας νέος πρωτοποριακός τύπος πληκτρολογίου από την εταιρεία Darfon, ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία Maglev.

    Maglev_Keyboard

    Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει τίποτα για αυτή στο παρελθόν, η ονομασία της τεχνολογίας Maglev προέρχεται από την σύντμηση των λέξεων Magnetic Levitation και ουσιαστικά σημαίνει μαγνητική αιώρηση. Μάλιστα, στην τεχνολογία Maglev βασίζονται τα νέα διάσημα ιαπωνικά τρένα, τα οποία μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες που αγγίζουν τα 500 χιλιόμετρα την ώρα. Η εταιρεία Darfon κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρότυπο Maglev πληκτρολόγιο, το οποίο θα λειτουργεί εντελώς διαφορετικά σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συμβατικά μηχανικά keyboards. Όπως ανέφεραν οι δημιουργοί του, κάθε πλήκτρο του εν λόγω keyboard θα διαθέτει μαγνήτες, οι οποίοι θα σπρώχνουν προς τα πάνω τα πλήκτρα. Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της Darfon το Maglev πληκτρολόγιο θα βοηθήσει, ώστε τα μελλοντικά laptops να είναι εξαιρετικά λεπτά, ενώ παράλληλα υπολογίζουν ότι ένα Maglev keyboard θα μπορεί να αντέξει 5 εκατομμύρια χτυπήματα των πλήκτρων περισσότερο από τα συμβατικά πληκτρολόγια.

    Αν και σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που δοκίμασαν το πρότυπο laptop της Darfon που έφερε το Maglev, χρειάζεται ακόμη περισσότερος χρόνος ώστε να βελτιωθεί η απόκριση των πλήκτρων, ωστόσο δεν μπορούμε παρά να εκθειάσουμε το γεγονός ότι πρόκειται για μία ιδιαιτέρως πρωτότυπη προσπάθεια, η οποία εάν τελικώς υιοθετηθεί από τις κατασκευάστριες εταιρείες θα κάνει τα μελλοντικά laptops, ακόμη πιο λεπτά από ότι είναι σήμερα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles