22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Mark Zuckerberg: To Apple Vision Pro δεν «τρομάζει» τον CEO της Meta

    Δεν χωράει αμφιβολία ότι το Vision Pro της Apple αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο hot «αντικείμενο συζήτησης» στις τάξεις των φανατικών φίλων της τεχνολογίας. Ωστόσο, το νέο mixed reality headset δεν το συζητούν μονάχα οι users, αλλά και ο ανταγωνισμός και ειδικότερα η Meta, η οποία όλοι γνωρίζουμε το πόσο πολύ έχει «επενδύσει» στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας τα τελευταία χρόνια. Ως γνωστόν το «metaverse» αποτελεί το όραμα του Mark Zuckerberg για τον δικό του εικονικό κόσμο, το οποίο όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει κάπως… «υποχωρήσει» από την επικαιρότητα.

    Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η κίνηση της Apple δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί ποικιλοτρόπως τόσο από τον ίδιο των Zuckerberg, όσο και από τα στελέχη της Meta. Ο ιθύνων νους του Facebook στο meeting που συμμετείχε και το οποίο είχε ως κεντερικό θέμα του το Vision Pro, φάνηκε αρκετά χαλαρός για την πρόταση του Quest 3 που προσφέρει η Meta. Στο εν λόγω meeting, ο Zuckerberg θέλησε να περιγράψει με σαφήνεια την πρόταση του ανταγωνισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Apple δεν βρήκε κάποια μαγική λύση σε ότι είχε να κάνει με τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι developers της Meta.

    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Zuckerberg, αν και η Apple αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί στην πρόταση της, displays υψηλότερης ανάλυσης, ωστόσο αυτό οδηγεί μοιραία το Vision Pro σε μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, γεγονός που μειώνει την αυτονομία του headset. Παράλληλα, o εγκέφαλος της Meta στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι για να λειτουργήσει απαιτείται μια πηγή μπαταρίας και καλώδιο (ενώ τα πιο πρόσφατα Meta Quest είναι εντελώς wireless), ενώ φυσικά το γεγονός ότι το Vision Pro κοστίζει 7 φορές παραπάνω από το top headset της Meta, αν μη τι άλλο αυτό είναι κάτι που δίνει μεγαλύτερο προβάδισμα στα headset της. O Zuckerberg μπορεί λοιπόν να εμφανίζεται… «χαλαρός», όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επεξεργάζεται διάφορους τρόπους που θα βοηθήσουν έτσι ώστε να ξεπεράσει τον σκόπελο της… Apple το 2024 όταν και θα κάνει πρεμιέρα τo Vision Pro.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles