20.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Ministry of testing Athens, η “καρδιά” του software testing στην Ελλάδα

    Yπάρχει υπουργείο του software testing; Φυσικά υπάρχει! Το Ministry of Testing. Η μεγαλύτερη κοινότητα επαγγελματιών ποιοτικού ελέγχου λογισμικού (Software Testing) που δραστηριοποιείται παγκοσμίως σε περισσότερες από 26 πόλεις, με περισσότερα από 11.000 μέλη.

    Στην Ελλάδα, το Ministry of Testing εκπροσωπείται από το Ministry of Testing Athens το οποίο ξεκίνησε από μια μικρή παρέα software testers και αυτήν την στιγμή απαριθμεί πάνω από 1.600 μέλη στην διαδικτυακή πλατφόρμα www.meetup.com

    Το Ministry of Testing Athens είναι μια μη κερδοσκοπική κοινότητα πληροφορικής αποτελούμενη απο εθελοντές και έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα αρκετές παρουσίασεις, meetups και workshops σε θέματα  ανάπτυξης λογισμικού (software development) και ποιοτικού ελέγχου λογισμικού (software testing) από Έλληνες και διεθνείς αναγνωρισμένους επαγγελματίες του κλάδου όπως ο Simon Stewart, o Kohsuke Kawaguchi και η Gwen Diagram.  To MoT Athens, συνεργάζεται με  με εκπαιδευτικούς, κοινοτικούς και επιχειρηματικούς φορείς που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην διάδοση του κλάδου της Πληροφορικής και συγκεκριμένα το software testing (όπως το Hellenic American Union, Code.hub, Orange Grove Amsterdam Μunicipality, Gkazi Technopolis, κλπ.).

    Περισσότερα για το ΜοΤ Athens μπορείτε να βρείτε

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles