17.7 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    H NASA θα δοκιμάσει το X-57, ένα πειραματικό ηλεκτροκίνητο αεροπλάνο Χ-Plane!

    H NASA δεν ασχολείται μόνο με τον θαυμαστικό κόσμο του διαστήματος, καθώς τρέχει πάρα πολλά παράλληλα επιστημονικά projects τα οποία έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή και την καθημερινότητα στον πλανήτη μας. Ένα από αυτά έχει να κάνει και με την ανάπτυξη ενός πιο ευφυούς και λιγότερο ενεργοβόρου επιβατικού αεροπλάνου, σε μία προσπάθεια να ανακαλυφθούν μία σειρά από μέθοδοι που βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ελάττωση των ρύπων που εκπέμπουν τα εναέρια μέσα στην ατμόσφαιρα.

    NASA X-Plane 2

    Το X-57 “Maxwell” είναι το πρώτο πειραματικό αεροπλάνο X-Plane που φιλοδοξεί να κατασκευάσει η NASA τα τελευταία δέκα χρόνια και ουσιαστικά αποτελεί ένα επιστημονικό project που δημιουργήθηκε για να δώσει ένα νέο αέρα εξέλιξης στην τεχνολογία των μικρών αεροσκαφών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το ειδικά διαμορφωμένο Tecnam P2006T έρχεται εξοπλισμένο με 14 ηλεκτροκίνητες μηχανές υψηλής τεχνολογίας και στόχος των επιστημόνων είναι να αποδείξουν ότι ο μεγάλος αριθμός μηχανών μπορεί να ελαττώσει το ποσό της ενέργειας που καταναλώνει ένα αεροπλάνο, όταν αναπτύσσει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 280 χιλιόμετρα την ώρα. Το πρόγραμμα των X-Planes της NASA δεν αποτελεί μία “τωρινή” υπόθεση, καθώς για δεκαετίες η αμερικανική διαστημική υπηρεσία διεξάγει έρευνες πάνω σε πτητικά μέσα, τα οποία βελτιώνουν τις εναέριες μετακινήσεις και ελαχιστοποιούν τις βλαβερές συνέπειες των αεροπλάνων στην ατμόσφαιρα. Για αυτό και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η NASA έχει “επιβραβεύσει” την Lockheed Martin με το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να η δεύτερη να δημιουργήσει ευκολότερα μία νέα γενιά από υπερσύγχρονα υπερηχητικά X-Planes.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles