21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Netflix: Διαγωνισμός για ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με την UNESCO

    Το Netflix, σε συνεργασία με την UNESCO οργανώνει έναν διαγωνισμό που αφορά ταινίες μικρού μήκους, προκειμένου να ανακαλύψει «την επόμενη γενιά σκηνοθετών της Αφρικής». Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Νοεμβρίου. Οι νικητές θα εκπαιδευτούν και θα καθοδηγηθούν από επαγγελματίες του κλάδου. Επιπλέον, θα λάβουν προϋπολογισμό παραγωγής 75.000 δολαρίων για τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους και χρηματικό έπαθλο 25.000 δολαρίων. Οι έξι βραβευμένες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στο Netflix το 2022 ως «Ανθολογία Αφρικανικών Λαϊκών Παραμυθιών».

    Το θέμα του διαγωνισμού

    Το θέμα του διαγωνισμού είναι «African Folktales, Reimagined». Το Netflix και η UNESCO θέτουν ως στόχο την ανακάλυψη νέων φωνών και την παγκόσμια προβολή αναδυόμενων δημιουργών ταινιών από την Υποσαχάρια Αφρική. Σε κοινή ανακοίνωση τονίζεται ότι «αναζητούν τις πιο τολμηρές, πνευματώδεις και εκπληκτικές εκ νέου αφηγήσεις των πιο αγαπημένων λαϊκών παραμυθιών της Αφρικής για να τις μοιραστούν με τους λάτρεις της ψυχαγωγίας σε όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 190 χώρες».

    Διαβάστε επίσης: Έρχεται στις 18 Νοεμβρίου το Ghostbusters: Afterlife-Δείτε το τελευταίο trailer που κυκλοφόρησε από τη Sony (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles