23.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    ΟΕΒ: χαιρετίζει τη δημιουργία Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

    Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), με σημερινή ανακοίνωση της, χαιρετίζει την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της νομοθεσίας που αφορά την Ίδρυση Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Όπως σημειώνεται, “η δημιουργία του  Υφυπουργείου αποτελούσε εισήγηση της ΟΕΒ και εξαγγέλθηκε το Νοέμβριο του 2018 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο συνέδριο «The Digital Cyprus Conference» όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η Μελέτη Ψηφιακής Στρατηγικής της Κύπρου την οποία ετοίμασε η ΟΕΒ σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, την CYTA, την Logicom και το ΚΕΒΕ”.

    Παράλληλα επισημαίνεται ότι, “ο οριζόντιος συντονισμός όλων των θεμάτων Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής από το νέο Υφυπουργείο, θα καλύψει ένα θεσμικό κενό το οποίο αποτρέπει την επιτυχή εφαρμογή δράσεων ψηφιακής πολιτικής. Ταυτόχρονα, θα βοηθήσει το δημόσιο τομέα με την εδραίωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και θα συμβάλει στην καλλιέργεια της κουλτούρας καινοτομίας στην ευρύτερη κοινωνία. Για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, η δημιουργία Υφυπουργείου σε συνδυασμό με την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή μετάβαση στην ψηφιακή εποχή” .

    Η ΟΕΒ θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τον Υφυπουργό που θα αναλάβει να ηγηθεί της φιλόδοξης αυτής εθνικής προσπάθειας, καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΒ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles