20.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Πλουσιότερος κατά 8 δισ. δολάρια σε μία μέρα: Κάτι.. λιγότερο από το 50% του ΑΕΠ της Κύπρου κέρδισε σε λίγες ώρες το αφεντικό της Amazon

    Το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς του πλανήτη όχι μόνο δεν μικραίνει, αλλά αντίθετα συνεχώς μεγαλώνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιουσία του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Amazon Τζεφ Μπέζος, που μέσα σε μια μέρα αυξήθηκε κατά 8 δισεκατομμύρια δολάρια (αντιστοιχεί σχεδόν στο 50% του ΑΕΠ της Κύπρου). Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, η αξία της μετοχής της εταιρείας εκτοξεύθηκε καταγράφοντας κέρδη πάνω από 7%, έκλεισε τελικά στα 2.000 δολάρια, έναντι 1.870 δολάρια που ήταν η τιμή κλεισίματος την προηγούμενη ημέρα.

    Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη (30 Ιανουαρίου) η Αmazon – μία από τις κορυφαίες στη Γουόλ Στριτ, με την κεφαλαιοποίησή της να αγγίζει τη δυσθεώρητη περιοχή του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων- ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τετραμήνου που ήταν πέρα από κάθε προσδοκία, οπότε οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν αναλόγως.

    Το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής περιουσίας του Μπέζος είναι συνδεδεμένο με τις μετοχές της Amazon, αφού διαθέτει 57,5 εκατομμύρια κομμάτια – ή διαφορετικά, το 12,5% της εταιρείας. Η άνοδος του μετοχικού κεφαλαίου αυτή την εβδομάδα ανέβασε τη συμμετοχή του κατά περίπου 115,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον Δείκτη Billionaire του Bloomberg, η συνολική καθαρή αξία των μετοχών του Μπέζος ανέρχεται πλέον στα 124 δισ. δολάρια.

    Έτσι, η προσωπική περιουσία του αφεντικού της Amazon ανακάμπτει, μετά τη μικρή πτώση που είχε πέρυσι λόγω… διαζυγίου. Ο Μπέζος και η πρώην σύζυγός του, ΜακΚένζι Μπέζος χώρισαν πέρυσι τον Ιανουάριο. Για να βγει το διαζύγιο ο Μπέζος αναγκάστηκε να δώσει το 25% των μετοχών της Amazon που είχε ως τότε στην κατοχή του. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μειώθηκε επίσης προς τα τέλη του 2019, καθώς οι επενδύσεις της εταιρείας απορρόφησαν πολλά από τα κέρδη, όπως αναφέρει το CNN.

    Ωστόσο, οι αναλυτές της Γουόλ Στριτ αναθάρρησαν από τα κέρδη που κατέγραψε η εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα. Τα έσοδα τους τελευταίους τρεις μήνες με καταληκτικό μήνα τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν 87,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Υπήρξε, βέβαια, ανησυχία για το κόστος και την απόδοση των επιχειρούμενων επενδύσεων, αλλά ο διευθυντής χαρτοφυλακίου της Synovus Trust, Νταν Μόργκαν, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της Πέμπτης δείχνουν ότι η εταιρεία «διαχειρίζεται με επιμέλεια» αυτές τις δαπάνες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles