18.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Πρέπει να υιοθετηθούν σύντομα οι υπολογιστές που θα μπορούμε να τους φοράμε

    Στην εποχή των υπολογιστών και της στατικής εργασίας, τα προβλήματα που προκαλεί η καθιστική ζωή, είναι ολοένα και περισσότερα. Πολύ καιρό τώρα, οι γιατροί συμβουλεύουν όσους κάθονται πολλές ώρες, ειδικά λόγω της δουλειάς τους, να ασκούνται συχνά αλλά μία μελέτη που παρακολούθησε τις συνήθειες 222.497 Αυστραλών, διαπιστώνει πως, όσοι κάνουν καθιστική ζωή, εξακολουθούν να κινδυνεύουν περισσότερο από όσους κάθονται για λιγότερο από 4 ώρες την ημέρα, ακόμα κι αν ασκούνται.

    Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Internal Medicine και οι επιστήμονες που συμμετείχαν σημειώνουν πως όσοι κάθονται περισσότερο από 11 ώρες την ημέρα είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα 3 χρόνια από εκείνους που κάθονται λιγότερο από 4 ώρες την ημέρα.

    Για να αντισταθμίσουν τους κινδύνους, οι επιστήμονες συνιστούν στους γιατρούς να συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να κάθονται λιγότερο και να αυξήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την φυσική δραστηριότητα. Πόσο εύκολο όμως είναι να γίνει κάτι τέτοιο στην καθημερινότητα ενός ενήλικα, που καλείται να καθίσει μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή για περίπου 12 ώρες την ημέρα;

    Ίσως τελικά οι υπολογιστές που μπορούμε να τους φοράμε, είναι περισσότερο αναγκαίοι από ποτέ. Κύριοι της τεχνολογίας. Παρακαλούμε όπως επισπεύσατε τις προσπάθειές σας. Ο επόμενος υπολογιστής μας θα πρέπει να είναι αυτός που θα γράφει τα κείμενά μας όσο τρέχουμε στον διάδρομο του γυμναστηρίου.

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles