18.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
More

    Project Sunroof: ο οδηγός ηλιακής ενέργειας από την Google

    Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε καθημερινώς την μηχανή αναζήτησης της Google, πραγματοποιώντας μια σειρά από αναζητήσεις. Η Google όμως, εντόπισε ότι πολλοί επισκέπτες της αναζητούν πληροφορίες πάνω σε ενεργειακά θέματα, όπως σε ποιες περιοχές υπάρχει μεγαλύτερη απόδοση ηλιακής ενέργειας.

    Έτσι λοιπόν, οι μηχανικοί της Google σκέφθηκαν να δημιουργήσουν το Dubbed Project Sunroof, ένας χάρτης ουσιαστικά όπου δείχνει ποια είναι τα καλύτερα σημεία μέσα στις πόλεις που μπορεί κάποιος να τοποθετήσει ηλιακά πάνελς στην ταράτσα κάθε κατοικίας. Για το τελικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήθηκαν εναέρια δεδομένα σε συνδυασμό με στοιχεία χαρτών από τους Google Maps. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων και η λειτουργία του 3D modeling για την απεικόνιση των δομών των οροφών. Τα καλύτερα σημεία όπου κάποιος μπορεί να αποκομίσει το αποδοτικότερο αποτέλεσμα, εμφανίζονται με έντονα ερυθρά χρώματα.

    Το Project Sunroof, ξεκίνησε αρχικά για τις περιοχές της Βοστώνης, τον κόλπο του San Francisco και την ευρύτερη περιοχή της California. Η Google ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να καλύψει τα δεδομένα για όλο τον κόσμο. Μια πολλά υποσχόμενη green κίνηση…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles