17.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
More

    Samsung Galaxy S9. Hands-on video με τη “μικρή” αλλά πανίσχυρη ναυαρχίδα της Samsung

    Η “μικρή” ναυαρχίδα της Samsung είναι εδώ και λέγεται Galaxy S9, μαζί με το μεγάλο της “αδερφάκι”, το Galaxy S9+. Η συσκευή ήρθε στα χέρια μας φυσικά και έτσι δε χάνουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας ένα hands-on video της, ώστε να διαπιστώσετε, αν δεν την έχετε ήδη δει, τι διαφορές έχει από με το S8 και ποιες δυνατότητες προσφέρει συνολικά.

    cof

    Εκ πρώτης όψεως, δεν άλλαξαν και πολλά ως προς το design σε σχέση με πέρυσι, με τα S9 και S9+ να διαθέτουν το γνωστό σε όλους μας bezel-less design και Super AMOLED Infinity Displays. Εκεί όμως που διαφοροποιούνται είναι στην αλλαγή θέσης του σαρωτή αποτυπωμάτων. Στην ουσία πρόκειται για μια ανανέωση ενός ήδη επιτυχημένου design, παρά υιοθέτηση ενός νέου εξαρχής. Όχι βέβαια, ότι κάτι τέτοιο τα καθιστά λιγότερο εξαιρετικά. Το αντίθετο μάλιστα.

    Τα μικρά bezels και οι curved Infinity Displays, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Δίνουν premium αίσθηση στο χέρι κάτι απαραίτητο για να δικαιολογήσει την υψηλή τιμή που ζητά φέτος η Samsung. Ο σαρωτής αποτυπωμάτων έχει μετακινηθεί πλέον και βρίσκεται κάτω από την κάμερα, για να εμποδιστεί το τυχαίο άγγιγμα των φακών. Ως προς το design επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι βλέπουμε οι γωνίες να είναι λιγότερο στρογγυλεμένες, δεν φθάνει βέβαια στα επίπεδα του Note 8, κινείται κάπου μεταξύ S8 και Note 8. Τα Galaxy S9 και S9+ διαθέτουν οθόνες των 5.8 και 6.2 ιντσών. Η τεχνολογία δεν έχει αλλάξει.

    cof

    Το νέο Samsung Galaxy S9 υποστηρίζει την τεχνολογία 4G+ και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να απολαμβάνει απίστευτα γρήγορες ταχύτητες πλοήγησης στο Internet έως 500Mbps.

    Με αυτόν τον τρόπο, ένας #kalyteroskosmos γίνεται πραγματικότητα. Η εμπειρία του internet απελευθερώνεται, όλοι μπορούν να είναι online, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο μέσα από το 4G+ δίκτυο της Cosmote, που καλύπτει ήδη το 92% του πληθυσμού της χώρας.

    Και οι δυο είναι HDR-ready, με Super AMOLED panels και ανάλυση 1440 x 2960 pixels. Στο εσωτερικό των συσκευών συναντάμε το κορυφαίο Snapdragon 845 CPU, με 4GB RAM για το S9 και 6GB για το S9+. Φέρουν επίσης, 3.5mm jack, πιστοποίηση IP68, παρουσιάζοντας αντοχή στο νερό και στη σκόνη. Μια περιοχή όμως στην οποία δεν συναντάμε κάτι καινούργιο, είναι η μπαταρία, καθώς διαθέτουν μπαταρίες των 3000 και 3500 mAh. Οι νέες συσκευές φέρουν πλέον και στερεοφωνικά ηχεία με την ίδια να αναφέρει ότι το νέο configuration είναι κατά 1.4x κατά μέσο όρο πιο δυνατό από τα S8. Και όπως και πέρυσι, τα ηχεία έχουν βελτιστοποιηθεί από την AKGκαι υποστηρίζουν Dolby Atmos.

    cof

    Ο τομέας της κάμερας στις νέες συσκευές, είναι αρκετά βελτιωμένος, με την Samsung να δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτόν τον χώρο. Έχουμε πλέον την δυνατότητα καταγραφής super slow-mo video και μεταβαλλόμενα διαφράγματα. Όπως και το Galaxy S8, το Galaxy S9 διαθέτει κάμερα μονού φακού, ενώ το S9+ εξοπλίζεται μεσύστημα διπλής κάμερας στα πρότυπα του Note 8, που συνδυάζει τον κανονικό φακό με εκείνον που είναι γνωστός ως telephoto για καλύτερα πορτραίτα και οπτικό zoom. Το μεγαλύτερο όμως νέο χαρακτηριστικό, είναι το μεταβαλλόμενο διάφραγμα, που μπορεί να βρεθεί και στην κάμερα του S9 αλλά και στον κύριο φακό του Galaxy S9+.

    cof

    Δείτε το hands-on video του Samsung Galaxy S9!

    Όπως άλλωστε επιβάλλουν και οι τάσεις σήμερα, οι μπροστινές κάμερες των Galaxy S9 μπορούν να δημιουργήσουν τα λεγόμενα AR Emoji, πρόκειται στην ουσία για 3D avatars που θα μοιάζουν με τον χρήστη. Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη, απλά λαμβάνετε μια φωτογραφία του εαυτού σας και και η συσκευή δημιουργεί ένα avatar. Αν δεν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, μπορείτε να το προσαρμόσετε να μοιάζει περισσότερο σε εσάς. Και το καλύτερο, μόλις δημιουργήσετε το 3D avatar, τα S9 αυτόματα δημιουργούν animated emoji stickers, που είναι προσβάσιμα μέσω του πληκτρολογίου και μπορείτε να τα στείλετε σαν stickers μέσων διαφορετικών messaging apps.

    cof

    Το Samsung Galaxy S9 είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά μέσω των μεγάλων αλυσίδων ηλεκτρονικών ειδών σε μαύρο, μπλε και μωβ χρώμα, έναντι €879.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles