22 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Σύντομα θα είστε σε θέση να συνδέετε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους στο PS4

    Μέχρι και σήμερα, για να πραγματοποιηθεί επέκταση του αποθηκευτικού χώρου του PS4, έπρεπε να προβείτε στο άνοιγμά του και, στη συνέχεια, να αντικαταστήσετε το σκληρό δίσκο της κονσόλας με κάποιον άλλον της αρεσκείας σας. Κάτι τέτοιο δε θα απαιτείται πλέον, καθώς το νέο firmware που ετοιμάζεται πυρετωδώς για το PS4 (έκδοση 4.5) προσθέτει την υποστήριξη εξωτερικών σκληρών δίσκων μέσω USB με χωρητικότητες ως 8TB.

    ps4

    Ήταν λίγο πριν την κυκλοφορία του PS4 το 2013, όταν η Sony τόνισε ότι τα παιχνίδια θα πρέπει να γίνουν «cached» στο σκληρό δίσκο της κονσόλας, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εμπειρία του χρήστη. Καθώς, αν ο χρήστης προέβαινε στο streaming όλων των απαραίτητων δεδομένων για να τρέξει το παιχνίδι, θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα επιδόσεων. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα, ειδικά αν ο εξωτερικός δίσκος που συνδέσετε διαθέτει USB 3.0 πρότυπο επικοινωνίας, κάτι που θα διασφαλίσει την γρήγορη διαμεταγωγή των δεδομένων.

    Να σημειωθεί ότι το Xbox One υποστήριζε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους έως 16TB, σύντομα έπειτα από τη διάθεσή του. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που ικανοποίησε αρκετούς, καθώς όπως γνωρίζουμε, ο σκληρός δίσκος του Xbox One δεν έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να αντικαθίσταται από το χρήστη. Και το Wii U υποστήριζε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους ως 2TB, όταν κυκλοφόρησε το 2012. Αλλά και στο πολυαναμενόμενο Nintendo Switch ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος των 32GB θα μπορεί να επεκταθεί με κάρτα microSDXC χωρητικότητας ως 2TB.

    Η Nintendo μάλιστα είχε επισημάνει ότι το Switch τεχνικά θα μπορούσε να υποστηρίξει σκληρούς δίσκους, μέσω των USB 2.0 slots στο TV dock, αλλά το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν έχει ενεργοποιηθεί, καθώς αυτός ο χώρος δε θα μπορούσε να αξιοποιηθεί όταν θα ενεργοποιούνταν το «portable mode».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles