21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Sony Vlog ZV-1 first look:Η state-of-the art compact camera για τους content creators και vloggers!

    Όλοι οι vloggers και content creators που επιχειρούν να μαγέψουν τα πλήθη μέσα από τα streaming τους θα πρέπει να διαθέτουν και το κατάλληλο «εργαλείο» στα χέρια τους. Ένα high-end smartphone σίγουρα βοηθάει, όμως μια ποιοτική και premium camera είναι το ιδανικό όπλο στα χέρια τους! H Sony που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει στον τομέα των camera sensors, πρόσφατα μας παρουσίασε την ZV-1, μία compact digital camera, η οποία μπορείτε να γίνει ο καλύτερος «σύντροφος» στα χέρια κάθε δημιουργού, ο οποίος θέλει να προσδώσει μια ποιοτική πινελιά στο περιεχόμενο του, ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα. Ελαφριά, συμπαγής, σε pocket-sized διαστάσεις, η νέα all-in-one πρόταση της Sony προσφέρει τεράστια ευκολία χρήσης και μοναδικά features που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.   

    Οι γνώστες εύκολα θα παρατηρήσουν ότι η ZV-1 δανείζεται πολλά στοιχεία με την πετυχημένη σειρά RX100, ωστόσο το βάρος έχει πέσει περισσότερο στη δυνατότητα για video capture και φυσικά για self-recording με το κατάλληλο πρόσθετο εργαλείο. Η ZV-1 διαθέτει έναν δοκιμασμένο και άκρως ποιοτικό Exmor RS CMOS sensor, ο οποίος προέρχεται από την RX100 VII, ενώ σε ότι έχει να κάνει με το φακό, εδώ το σχεδιαστικό team της Sony προτίμησε ένα παλαιότερο φακό στα 24-70mm, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά μοντέλα της σειράς RX100. Αν και δεν είναι ο νεότερο φακός που χρησιμοποιείται στα πιο πρόσφατα μοντέλα της σειράς RX100, ωστόσο διαθέτει ταχύτερο διάφραγμα f1.8-28. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η ZV-1 έρχεται με ενσωματωμένο ND filter, πράγμα που μεταφράζεται σε καλύτερη απόδοση σε θέματα που διαθέτουν πάρα πολύ έντονο φως.

    H vlog πρόταση της Sony δύναται να πραγματοποιήσει video recording στα 4Κ, αλλά και να τραβήξει slow motion video στα 240, 480 και 960 fps, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους content creators να προσθέσουν μοναδικά slow-mo effects. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από τους υπεύθυνους της Sony υποστηρίζει δυνατότητα για time-lapse, αλλά optical και digital σταθεροποίηση εικόνας που όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντική είναι για τους creators που βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει. Σύμφωνά, με τους υπευθύνους της Sony η κάμερα «κλειδώνει» και παρακολουθεί τα θέματα με υψηλή ακρίβεια και ταχύτητα, χρησιμοποιώντας το κορυφαίο σύστημα αυτόματης εστίασης της Sony. Η ZV-1 περιλαμβάνει επίσης τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X™ τελευταίας γενιάς με LSI εμπρόσθιο άκρο που προσφέρει υψηλή ανάλυση καθώς και χαμηλό θόρυβο για υψηλής ποιότητας εικόνα.

    Ένα από τα κυρίαρχα συστατικά της ZV-1 που σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια είναι το αρθρωτό display, το οποίο μπορεί να περιστραφεί full και έτσι ο χρήστης της κάμερας να έχει ουσιαστικά την εικόνα του εαυτού του μπροστά του (όπως ακριβώς συμβαίνει και με την selfie phone του smartphone του). H ZV-1 είναι η πρώτη compact κάμερα της Sony με οθόνη αφής Vari-angle LCD που ανοίγει στο πλάι, διευκολύνοντας τη σύνθεση των φωτογραφιών σας σε λειτουργία «selfie», ενώ συνδέετε εξωτερικά αξεσουάρ ήχου. Μάλιστα, η 3 ιντσών οθόνη είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο και στρατηγικά τοποθετημένη, ώστε να μην την παρενοχλεί κανένα άλλο πρόσθετο αντικείμενο ή αξεσουάρ. Πέραν της περιστρεφόμενης οθόνης, ένα feature που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις του ποιοτικού content creation αφορά στον έξυπνο τρόπο που η κάμερα προσθέτει ένα Background «Bokeh» Defocus effect. Εδώ δεν χρειάζεται καμία απολύτως πρόσθετη παρέμβαση από το software της κάμερας, καθώς ο χρήστης της ZV-1 μπορεί να το ενεργοποιήσει πατώντας στο ειδικό κουμπί που βρίσκεται δίπλα από το shutter button. Με το πάτημα του κουμπιού ουσιαστικά προκαλείται ένα θόλωμα του background με εύκολο και απλό τρόπο, δίνοντας έτσι στον χρήστη της κάμερας τον απόλυτο έλεγχο του τελικού αποτελέσματος. Οι ευχάριστες εκπλήξεις βέβαια δεν σταματούν εδώ, καθώς η Autofocus δυνατότητα έχει βελτιστοποιηθεί σημαντικά για να αναγνωρίζει καλύτερα τα αντικείμενα που υπάρχουν το χώρο. Οι περισσότερες κάμερες κάνουν focus στα πρόσωπα, ωστόσο η έξυπνη αυτή λειτουργία της ZV-1 επιτρέπει ουσιαστικά στο να αναδειχθεί καλύτερα ένα αντικείμενο. Αυτό το feature αν μη τι άλλο είναι ιδανικό για τους content creators που θέλουν να παρουσιάσουν ένα προϊόν ή να παραγματοποιήσουν κάποιο Unboxing.

    Παράλληλα, ο έξυπνος τρόπος που συμπεριφέρεται η τελευταία πρόταση της Sony βοηθάει σημαντικά και στο auto-exposure με την κάμερα να αντιλαμβάνεται τις μεταβάσεις από ένα πολύ σκοτεινό σε ένα πολύ φωτεινό περιβάλλον, έτσι ώστε το πρόσωπο που εμφανίζεται να διαθέτει ένα συγκεκριμένο επίπεδο φωτισμού και να μην απεικονίζεται «καμένο». Επιπλέον, η Sony έχει προσθέσει την ικανότητα στην κάμερα της να αντιλαμβάνεται τους διαφορετικούς τόνους τους δέρματος και να τους συνδυάζει με τις συνθήκες φωτισμού για ακόμη πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Φυσικά και στον ήχο έχει γίνει καλή δουλειά, με το ενσωματωμένο σύστημα μικροφώνου 3 διευθύνσεων να μπορεί να αγνοεί τους πλευρικούς και πίσω ήχους, εστιάζοντας στον ήχου που προέρχεται από τον δημιουργό που μιλάει. Μάλιστα, ένα wind screen μπορεί να προστεθεί για να μειώνει τον θόρυβο από τον άνεμο, ενώ επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για προσθήκη εξωτερικών μικροφώνων απευθείας στην κάμερα. Επίσης, η ZV-1 διαθέτει μια micro HDMI και η USB Port εξακολουθεί να ακολουθεί το πρότυπο microUSB (κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς), αλλά τουλάχιστον δίνει τη δυνατότητα φόρτισης όταν η κάμερα βρίσκεται σε χρήση. Τέλος, η ZV-1 είναι συμβατή με τη λαβή λήψης (shooting grip) GPVPT2BT με ασύρματο τηλεχειριστήριο, προσφέροντας επιπλέον σταθερότητα και άνεση σε συνδυασμό με την συνδεσιμότητα χωρίς καλώδια.

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι η Sony δημιούργησε μια ξεχωριστή digital camera, η οποία έχει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά και τα φόντα για να θέσει νέα υψηλά ποιοτικά στάνταρ στη δουλειά των content creators. Ευέλικτη, εξελιγμένη, εργονομική και με πολλά extra features που σε προ(σ)καλούν να τα ανακαλύψεις, η ZV-1 έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας.

    H ZV-1 θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο με τιμή στα 800 ευρώ και πραγματικά ανυπομονούμε να την γνωρίσουμε και καλύτερα από κοντά!  

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles