25.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
More

    Στην Ολλανδία τοποθετήθηκαν τα πρώτα φανάρια για χρήστες smartphones (για πεζούς φυσικά)!

    Δεν αφήνετε το smartphone από το χέρι ποτέ; Ούτε όταν διασχίζετε ένα δρόμο. Στην Ολλανδία μάλλον έχουν υπόψη για τα καλά κάτι τέτοιο, αν κρίνουμε από την ενέργειά τους να τοποθετήσουν φανάρια πεζών τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για χρήστες smartphones που θέλουν να διασχίσουν το δρόμο.

    fanaria-xristes-smartphones

    Στην πόλη Bodegraven και προς το παρόν κοντά σε τρία σχολεία, έχουν εγκατασταθεί αυτά τα “διαφορετικά” φανάρια που έχουν ως στόχο να τραβήξουν την προσοχή των πεζών που είναι τόσο απορροφημένοι με τα smartphones τους ώστε δεν ελέγχουν τους φωτεινούς σηματοδότες.

    Το σύστημα +Lichtlijn αποτελείται ουσιαστικά από λωρίδες LED που τοποθετούνται σε σημεία διέλευσης πεζών. Όταν οι λωρίδες είναι κόκκινες ο πεζός δεν μπορεί να διασχίσει το δρόμο, όταν γίνονται πράσινες έχει έρθει η ώρα να περάσει. Φυσικά, οι σκυμμένοι πάνω στα smartphones τους χρήστες μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να δουν αυτές τις γραμμές παρά ένα συμβατικό φανάρι…

    Αν το σύστημα της εταιρείας HIG Traffic System αποδειχθεί αποτελεσματικό θα εγκατασταθεί και σε άλλες ολλανδικές πόλεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles