17.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
More

    “Σύννεφα” στην παραγωγή του Apple Vision Pro – Μεγάλο… ψαλίδι στην παραγωγή του

    Μετά από έντονη φημολογία ετών, το πρώτο mixed-reality headset της Apple, το Vision Pro, αποκαλύφθηκε τον προηγούμενο μήνα. Το gadget, το οποίο σχεδιαστικά παραπέμπει σε high tech μάσκα για σκι, θα διαθέτει το δικό του operating system, το visionOS και ένα ειδικό App Store. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το Vision Pro θα βγει στην αγορά των ΗΠΑ στις αρχές του 2024 και στις άλλες χώρες αργότερα. Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι για αρχή στην αγορά θα έβγαιναν 1 εκατ. headsets. Το πλάνο αυτό όμως φαίνεται ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί, με αποτέλεσμα η Apple να μειώνει την παραγωγή.

    Το πρόβλημα φαίνεται πως εντοπίζεται στον απαιτητικό σχεδιασμό αλλά και στα ακριβότερα εξαρτήματα, όπως οι δύο micro-OLED οθόνες οι οποίες κατασκευάζονται από την Sony και την TSMC, καθώς υπάρχει πρόβλημα στη διαθεσιμότητά τους. Σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία τελικά θα κατασκευάσει λιγότερα από 400.000 Vision Pro για το 2024, αξίας 3.499 δολαρίων. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές από την Apple αλλά και από τη Luxshare Precision Industry Co., την κινεζική εταιρεία που συναρμολογεί τη συσκευή στο αρχικό στάδιο.

    Δύο προμηθευτές από την Κίνα δήλωσαν επίσης ότι η Apple ζητούσε ανταλλακτικά, τα οποία ήταν αρκετά για 130.000 έως 150.000 συσκευές τον πρώτο χρόνο, ενώ τα σχέδια για μια φθηνότερη έκδοση έχουν αναβληθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεκινάμε δυναμικά τον Ιούλιο με σούπερ προσφορές στο Goodoffer24! Windows 10 Pro ΜΕ ΜΟΛΙΣ €12!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles