24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
More

    Τέλος εποχής για το Jim Ryan! Αποχωρεί από τη θέση του το μεγάλο αφεντικό του PlayStation

    Ένα σημαντικό κεφάλαιο για το PlayStation αναμένεται να κλείσει προσεχώς, αφού το μεγάλο αφεντικό -επί 30 έτη- Jim Ryan, θα εγκαταλείψει τη θέση του σύντομα. Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες από τη Sony, ο Ryan θα συνταξιοδοτηθεί το Μάρτιο του 2024, ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Group Corporation, Hiroki Totoki, θα γίνει ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας από την 1η Απριλίου 2024.

    «Μετά από 30 χρόνια, πήρα την απόφαση να αποσυρθώ από την SIE το Μάρτιο του 2024. Απόλαυσα την ευκαιρία να έχω μια δουλειά που αγαπώ σε μια πολύ ιδιαίτερη εταιρεία, δουλεύοντας με σπουδαίους ανθρώπους και απίστευτους συνεργάτες», ανέφερε ο Ryan σε δήλωσή του. «Αλλά δυσκολεύομαι όλο και περισσότερο να συμβιβάσω τη ζωή στην Ευρώπη και την εργασία στη Βόρεια Αμερική. Θα φύγω έχοντας το προνόμιο να εργαστώ σε προϊόντα που έχουν αγγίξει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο. Το PlayStation θα είναι πάντα μέρος της ζωής μου και νιώθω πιο αισιόδοξος από ποτέ για το μέλλον της SIE».

    Ο Ryan εργάστηκε στη Sony για 28 χρόνια, ξεκινώντας την καριέρα του στο ευρωπαϊκό υποκατάστημα της εταιρείας το 1994, όπου κατείχε διάφορες ηγετικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής παγκόσμιων πωλήσεων και μάρκετινγκ. Το 2019, ο Ryan αντικατέστησε τον John Kodera ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment.

    Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Sony, ο Ryan επέβλεψε κυρίως την κυκλοφορία του PlayStation 5. Ενώ οι περιορισμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας κατέστησαν δύσκολη την εύρεση της κονσόλας κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία covid, οι αποστολές κατάφεραν να ανακάμψουν. Τον Ιούλιο, η Sony ανακοίνωσε ότι πούλησε 40 εκατομμύρια PS5.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΑ: Εξαφανίστηκαν όλα τα FIFA από τα ψηφιακά καταστήματα (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles