18.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Τι σημαίνει ακριβώς το 1 Terabyte δεδομένων;

    Τι είναι το ένα terabyte; Είναι η μονάδα αποθήκευσης δεδομένων που χρησιμοποιούμε πια ολοένα και πιο συχνά, όπως άλλοτε αναφερόμασταν με “σεβασμό και δέος” για τα GigaBytes ή τα MegaBytes.

    Ορίζοντάς το, το ένα TeraByte, ισοδυναμεί με χώρο αποθήκευσης 1 τρισεκατομμυρίου bytes, ή 1000 GigaBytes. Ok μέχρι εδώ. Πόσο μεγάλο όμως είναι το ένα TeraByte και πώς θα το αντιστοιχούσαμε με μεγέθη που καταλαβαίνουμε εμείς οι θνητοί;

    Να ένα πολύ ενδιαφέρον infographic από την Linda Lawrey που μας ενημερώνει γι αυτό και θα το δείτε παρακάτω. Μας ενημερώνει λοιπόν, ότι αν θέλουμε να αντιστοιχήσουμε το 1 TeraByte με γραπτή πληροφορία, θα έπρεπε να φανταστούμε 60 στοίβες από σελίδες τυπωμένες και κάθε στοίβα, θα έπρεπε έχει το ύψος του Πύργου του Άιφελ, δηλαδή, 320 μέτρα.

    Θέλετε κι άλλα; Υπολογίστε πως ένα TeraByte ήταν το ένα 1% της κίνησης του Internet το 1993 ενώ αν θέλουμε να το αντιστοιχήσουμε με τα σημερινά δεδομένα, 1TB είναι η ποσότητα των δεδομένων που επεξεργάζεται η Google κάθε 4,32 δευτερόλεπτα.

    Αντιστοιχήστε τώρα στο μυαλό σας τους εξωτερικούς δίσκους του 1 Tera που είναι τόσο μα τόσο κοινοί πια, με τις 60 στοίβες σελίδων ύψους 320 μέτρων και αναλογιστείτε τι τεράστια βήματα έχουμε κάνει από την εποχή του Γουτεμβέργιου.

    Το ένα Terabyte… είναι μεγάλο!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles