21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Τι θα γίνει με το ban του Watch Series 9 στις ΗΠΑ; Η Apple βρήκε τη λύση

    Το προηγούμενο διάστημα σας είχαμε ενημερώσει ότι η Apple αναγκάστηκε να σταματήσει τις πωλήσεις των Watch Series 9 και Watch Ultra 2 στις ΗΠΑ, μετά από απόφασης της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου. Όλα ξεκίνησαν όταν η Masimo, μια εταιρεία ιατρικών συσκευών που παράγει επίσης “έξυπνα” ρολόγια παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης, ισχυρίστηκε ότι ο αισθητήρας οξυγόνου αίματος της Apple παραβίασε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Masimo – συγκεκριμένα, την τεχνολογία παλμικής οξυμετρίας.

    Όπως αναφέρουν όμως πρόσφατα δημοσιεύματα, η Apple θα μπορέσει να ξεπεράσει το εν λόγω ban και να πουλήσει ξανά τα Apple Watch Series 9 και Ultra 2 στις Η.Π.Α., αφαιρώντας ένα βασικό χαρακτηριστικό. Όπως φαίνεται, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να παρακάμψει την απαγόρευση, “εγκαταλείποντας” την εφαρμογή Blood Oxygen από τα προϊόντα που διαθέτει στις Η.Π.Α.

    Όπως όλα δείχνουν, η απόφαση αυτή της Apple δεν θα επηρεάσει όσους έχουν ήδη ένα Apple Watch με pulse oximetry features. Η Apple έχει προσφέρει την εφαρμογή Blood Oxygen στα wearables της από τότε που κυκλοφόρησε το Apple Watch Series 6 το 2020. Είναι πιθανό ότι η Apple θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση της εφαρμογής Blood Oxygen, μόλις επιλύσει το πρόβλημα με τις πατέντες.

    Διαβάστε επίσης:

    Wow Mouse: To σούπερ app που μεταμορφώνει το smartwatch σας σε… mouse! – Digital Life!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles