20.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Το κινητό δίκτυο της Wind ανεβάζει ταχύτητα και γιατί σε ενδιαφέρει

    Εδώ και μερικούς μήνες η Wind εκσυγχρονίζει το κινητό της δίκτυο. Μη φανταστείς στα τυπικά πλαίσια συντήρησης, αλλά αναβαθμίζει τον εξοπλισμό της από τη βάση. Κυριολεκτικά.

    Με αυτή την κίνηση προσφέρει 42Mbps θεωρητική ταχύτητα, αν και στην πράξη δύσκολα θα δεις κάτι παραπάνω από 21Mbps. Ακόμη και έτσι  πάντως, οι επιδόσεις σε σχέση με το παρελθόν έχουν βελτιωθεί δραματικά. Για να καταλάβεις είναι 800% υψηλότερες σε σχέση με το παρελθόν και αυτό με στοιχεία.

    Ιστορικά ο εκσυγχρονισμός ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και συνεχίζεται εντατικά μέχρι να καλυφθεί σταδιακά όλη η χώρα. Προς το παρόν το νέο 3G δίκτυο καλύπτει το 73% του πληθυσμού, αλλά μέχρι τις αρχές του 2016 θα έχει καλυφθεί όλη η χώρα. Αναλυτικότερα στη Θεσσαλονίκη το 92% του πληθυσμού έχει ήδη τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το νέο 3G δίκτυο της WIND, ενώ στην Αθήνα το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει μέχρι σήμερα το 88,7% με στόχο να ξεπεράσει το 95% το επόμενο διάστημα.

    Επίσης και σε περίπτωση που είχες αμφιβολίες, αξίζει να αναφερθεί ότι το 3G δίκτυο μετρήθηκε από ανεξάρτητη εταιρεία σε 87 σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετρώντας μέση ταχύτητα download 14,8Mbps. Επίσης, σημείωσε ότι το έργο εκσυγχρονισμού του Ραδιοδικτύου της εταιρείας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα αυτήν την περίοδο καθώς θα απορροφήσει σημαντικό μέρος των προγραμματισμένων επενδύσεων της εταιρίας για τα επόμενα 3 χρόνια, οι οποίες συνολικά ανέρχονται στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

    Τέλος για την υλοποίηση του έργου η Wind επέλεξε τη Huawei.

    Δες τώρα και τα όποια στοιχεία συγκεντρωμένα.

    • Ένα από τα πιο σύγχρονα ασύρματα δίκτυα στην Ευρώπη, με σημαντική υπεροχή σε ταχύτητες και χωρητικότητα
    • Θεωρητικές ταχύτητες που αγγίζουν τα 42Mbps
    • Ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά επενδυτικά προγράμματα στη χώρα για υποδομές
    • Συνολική αξία επένδυσης 300 εκατ. €
    • Κάλυψη στο 73% του πληθυσμού της Ελλάδας με το νέο δίκτυο μέχρι το τέλος του 2012, ενώ ήδη έχει καλυφθεί το 88,7% της Αθήνας και 92% της Θεσσαλονίκης

     

     

     

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles