17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Βαρέθηκαν οι χρήστες το Threads! Μεγάλη πτώση μετά το ρεκόρ της πρώτης εβδομάδας

    Η εφαρμογή Threads της Meta, μετά από μια επιτυχημένη πρώτη εβδομάδα που την κατέστησε το ταχύτερα αναπτυσσόμενο app όλων των εποχών, άρχισε να προσγειώνεται. Νέα δεδομένα από την εταιρεία αναλύσεων SimilarWeb δείχνουν ότι η αφοσίωση των χρηστών στην εφαρμογή έχει έκτοτε μειωθεί αισθητά, αφού το Instagram Threads είδε τους καθημερινούς ενεργούς χρήστες να μειώνονται από 49 εκατομμύρια στις 7 Ιουλίου σε 23,6 εκατομμύρια στις 14 Ιουλίου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρατηρήθηκε το υψηλότερο engagement, η χρήση μειώθηκε από 21 λεπτά την ημέρα σε λίγο περισσότερο από έξι λεπτά την ίδια χρονική περίοδο.

    Ενώ η SimilarWeb προειδοποιεί ότι τα δεδομένα της βασίζονται μόνο στη χρήση του Threads σε Android, τα ευρήματά της ευθυγραμμίζονται με αυτά των υπόλοιπων εταιρειών. Η Sensor Tower ανέφερε παρόμοια πτώση της αφοσίωσης, γράφοντας σε μια έκθεση ότι η εφαρμογή “έχει δει διψήφια μείωση των καθημερινών ενεργών χρηστών και της αφοσίωσης των χρηστών από την κυκλοφορία της”.

    Σε ένα επίπεδο, η πτώση ήταν αναμενόμενη. Το Threads ξεκίνησε σε μια περίοδο που πολλοί αναζητούσαν εναλλακτικές λύσεις του Twitter και οι δεσμοί του με το Instagram κατέστησαν εξαιρετικά εύκολο για τους χρήστες να εγγραφούν και να το δοκιμάσουν. Σε μια ανάρτηση στο Threads την Παρασκευή, το κορυφαίο στέλεχος του Instagram, Adam Mosseri, ανέφερε ότι η εταιρεία δεν επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στις μετρήσεις του engagement σε αυτό το στάδιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Εμμονή με τα smartphones έπαθε… γορίλας – Απαγορεύτηκαν τα videos σε ζωολογικό

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles